To lokale menn antas omkommet

EINA (NRK): Politiet har lørdag ettermiddag frigitt navnene på to menn som antas omkommet etter ulykken på Metallco Aluminium. Bare ruiner står igjen etter den kraftige eksplosjonen.

Metallco Aluminium AS

TOTALSKADET: Fabrikken har fått omfattende skader. Området er stengt av.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK luftfoto

Det er 50 år gamle Sverre Aandahl og 30 år gamle Amrit Adhikari som antas å være de to personene som er funnet omkommet etter den eksplosjonsartede brannen som brøt ut like etter klokken seks fredag morgen. De to var bosatt på Gjøvik og i Moelv.

Politiet bekrefter at det er funnet to omkomne inne i lokalene til Metallco Aluminium. Pårørende er varslet om funnet.

Bare ruiner igjen

Smelteverket har fått store skader. Både tak og vegger er rast sammen og vitner om store krefter.

Da NRKs reporter kom til ulykkesstedet like før klokken åtte lørdag, steg røyk fra deler av bygningen. Store områder er sperret av for å sikre spor. Ifølge politiet i Innlandet starter etterforskingen etter ulykken for fullt på mandag.

Kraftig eksplosjon

Fire ansatte var på jobb under ulykken. Kun to av dem kom fra det med livet i behold. De ble fraktet til sykehus med skader som ikke skal være livstruende. De to andre hadde lenge status som savnet. Lørdag ettermiddag bekreftet politiet i Innlandet at de hadde funnet to omkomne på stedet.

Fabrikken ligger langs riksvei 4, ikke langt fra Thune skole og flere bolighus. Både skoleelever og naboer ble evakuert på grunn av eksplosjonsfare. Naboer beskrev at de hørte høye smell da ulykket skjedde.

Metallco Aluminium

SORG: Blomster og lys er lagt ned ved inngangen til Metallco Aluminium AS.

Foto: Line Fosser Vogt / NRK