Tiltalte: – Det svartnet helt for meg

– Hun skrek til meg og sa at hun ikke elsket meg. Etterpå mørknet det for meg. Jeg stakk henne flere ganger, forklarer 29-åringen som er tiltalt for å ha drept sin kone på Grua.

Grua-drap rettsalen

Statsadvokat Torbjørn Klundseter antydet i sin innledningsprosedyre i Gjøvik tingrett at den tiltalte drepte 17 år gamle Fahezeh Ahmadi på grunn av sjalusi.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Gjøvik tingrett - Grua-drapet

Den tiltalte ektemannen erkjente straffskyld i henhold til tiltalen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Mandag startet rettssaken i Gjøvik tingrett mot den 29 år gamle afghanske statsborgeren som er tiltalt for å ha drept sin 17 gamle ektefelle på Grua den 12. juni i fjor.

Ektemannen forklarte i retten at han hadde stukket sin kone flere ganger med kniv etter at de hadde kranglet.

Statsadvokat Torbjørn Klundseter antydet at det er snakk om et sjalusidrap.

Funnet på niesens soverom

Ektemannen erkjente drapet i Gjøvik tingrett i dag.

Det var den eldste datteren i huset som fant 17-åringen livløs og blodig i et klesskap inne på sitt eget soverom. Hun døde av forblødning etter å ha blitt påført tre knivstikk i magen.

Statsadvokat Torbjørn Klundseter opplyste i sitt innledningsforedrag i Gjøvik tingrett i dag at 17-åringen ble funnet livløs på soverommet til sin 19 år gamle niese, men at hun hadde blitt knivstukket på et annet rom.

– Selve drapet skjedde trolig på badet. Drapsvåpenet ble også funnet der, fortalte Klundseter.

Den afghanske kvinnen som ble drept på Grua på Hadeland i fjor sommer skal ha ønsket å skille seg fra ektemannen.

Her ser du Østnytt-reportasjen fra rettssakens første dag.

Hadde kontakt med andre menn

Grua-drap, aktor Torbjørn Klundseter

Statsadvokat Torbjørn Klundseter sier forholdet mellom Fahezeh og ektemannen vil være en viktig del av bevisføringen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Fahezeh og datteren hadde kommet til Grua kvelden før drapet for å besøke storesøsteren. Den tiltalte ektemannen oppholdt seg ulovlig i Norge, og bodde sammen med storesøsterens familie på Grua

Ifølge Klundseter fant drapet sted tidlig om morgenen neste dag.

Ekteparet hadde kranglet, for fornærmede gikk på badet for å dusje. Ektemannen gikk etter henne inn på badet.

Inne i klesskapet hvor 17-åringen ble funnet, fant politiet også en mobiltelefon som tilhørte henne. Politiet undersøkte telefonen, og det viste seg at fornærmede hadde hatt kontakt med to yngre menn.

Ifølge Klundseter vil påtalemyndigheten legge vekt på kontakten fornærmede hadde hatt med disse for å belyse forholdet mellom Fahezeh og ektemannen, som vil være en viktig del av bevisføringen.

Statsadvokaten antydet under innledningsforedraget om at det kan være snakk om et sjalusidrap.

– Det svartnet for meg

Den tiltalte 29-åringen forklarte seg for retten i dag. Fra vitneboksen fortalte han at paret hadde kranglet etter at familien som bodde i eneboligen på Grua hadde forlatt huset for å dra på skolen.

Under krangelen hadde Fahezeh sagt til han at hun aldri hadde elsket ham. Hun skal også ha fortalt at hun hadde et forhold til en annen mann, og at hun ville at de skulle skilles.

Fornærmede skal så ha funnet en kniv på kjøkkenet som hun holdt mot magen sin, og truet med å ta livet av seg hvis han ikke ga slipp på henne.

Ektemannen innrømmer at han ble svært sint når han fikk vite dette. Kona gikk for å ta en dusj, og hun tok med seg kniven inn på badet. Tiltalte forklarer at han fulgte han etter henne.

På badet rettet Fahezeh igjen kniven mot magen og gjentok at hun ville stikke seg selv med den hvis han ikke ville gi slipp på henne. Tiltalte forklarer at han så gikk bort til og tok tak i hendene til kona, og presset kniven inn i magen hennes.

– Det svartnet helt for meg. og jeg stakk henne flere ganger. Det gikk først opp for meg hva jeg hadde gjort da jeg vasket hendene og ansiktet på kjøkkenet etterpå, forklarte 29-åringen.

Ønsket ikke å drepe henne

29-åringen forteller at gikk inn igjen på badet etter han forstod hva han hadde gjort. Fahezeh var fremdeles i live, og skal ha bedt han om å hente den to år gamle datteren, slik at hun kunne få se henne.

Toåringen hadde våknet, og lå og skrek på rommet. Ektemannen gikk for å hente datteren. Men han gikk inn igjen på badet alene etterpå.

– Jeg skrek og prøvde å få kontakt med henne, men hun var blek og jeg fikk ikke kontakt med henne, sier tiltalte og understreker at han ikke ønsket at hun skulle dø.

Han forklarer at han ble redd for at han og datteren ville bli sendt ut av landet når det ble kjent hva som hadde skjedd, så han tok med seg datteren og dro. Fahezeh var fremdeles i live da ektemannen og toåringen forlot Grua.

Med toåringen på armen tok toget fra Grua og inn til Oslo klokken halv ni om morgenen, før de reiste videre til Danmark og så sørover mot Italia.

Fire dager senere ble han og datteren funnet av italiensk politi på en kafe i Roma. Tiltalte forklarer at han ikke ville innse at kona var død da han ble pågrepet i Italia.

– Kona og datteren min betydde alt for meg, jeg angrer på det jeg har gjort dag og natt, forklarte tiltalte fra vitneboksen.

Saken oppdateres

Grua

Her kan du se direkterapport fra tingretten i Gjøvik