– Slo, sultet og pisket egne barn

Et foreldrepar fra Oppland er nå tiltalt for å ha mishandlet de fem barna sine grovt over flere år.

Gjøvik tinghus
Foto: Jorun Vang

Statsadvokatene i Hedmark og Oppland har tatt ut tiltale mot et foreldrepar fra Oppland for grov mishandling av egne barn. OA omtalte først saken.

Chilipepper i øynene

Mishandlingen skal ha funnet sted over en periode på flere år, desember 2005 til og med midten av februar 2012. Barna er nå 16, 14, 9, 5 og 3 år gamle.

De to eldste barna har ifølge tiltalen blitt utsatt for mer omfattende mishandling enn de tre yngre. Slag med ulike gjenstander, som kosteskaft og sko, pisking med ledninger skal ha skjedd ved flere anledninger. I tillegg ble de ifølge tiltalen nektet mat, og de skal også ha vært vitner til at en eller flere av søsknene ble mishandlet.

Det nest eldste barnet skal også ha fått kastet chilipepper i øynene og ha blitt sittet på.

– Kjent med tiltalen

Det tredje og fjerde barnet har begge ifølge tiltalen blitt mishandlet ved slag mot hode eller kroppen, det tredje skal også ha blitt pisket med ledning og vært tvunget til å gjøre en «knebøylignende øvelse».

Det yngste barnet ble mishandlet ved slag på baken.

– Jeg kan ikke si noe om hvordan han stiller seg til tiltalen, fordi vi ikke har gått gjennom dokumentene i detalj sammen ennå. Men han er kjent med at den foreligger, sier forsvarer Håvard Fremstad til avisa.

Saken er berammet i Gjøvik tingrett i februar neste år.