Hopp til innhold

– Overgrepene fortsatte mens politiet etterforsket

Mannen i 40-årene fra Oppland skal ha fortsatt overgrepene etter at politiet startet etterforskning i saken. Han er tiltalt for overgrep mot 20 gutter over en periode på seks år.

Marit Bakkevig

Statsadvokat Marit Bakkevig er aktor i saken mot mannen i 40-årene fra Oppland. Hun legger vekt på at saken gjelder mange overgrep over et langt tidsrom.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

svein-harald foss

Forsvarer i saken er Svein-Harald Foss.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Mannen, som er trailersjåfør, er tiltalt for flere voldtekter, for seksuell omgang med barn under 16 år og for en lang rekke seksuelle handlinger som er krenkende.

Den yngste av de fornærmede skal ha vært 12 år da overgrepene skjedde.

I aktor statsadvokat Marit Bakkevig sitt innledningsforedrag kom det i dag frem at overgrepene fortsatte mens politiet etterforsket saken.

Den første anmeldelse kom sommeren 2009, men ifølge politiet skal tiltalte ha fortsatt med seksuelt krenkende handlinger via internett både høsten 2009 og vinteren 2010.

– Møttes mellom 30 og 70 ganger

Bakkevig la vekt på at tiltalen dreier seg om mange overgrep over et langt tidsrom.

En fornærmet forklarte seg i retten i dag om hvordan tiltalte presset ham til seksuell omgang. Han oppfattet tiltalte som farlig og turte ikke annet enn å gjøre som han sa. Den tiltalte utga seg for å være en kontrollør for et nettsted.

Ifølge den fornærmede skal de to ha møttes mellom 30 og 70 ganger over en periode på tre år. De fleste overgrepene skjedde i tiltaltes trailer.

Vil ha strafferabatt

Den tiltalte sa i retten i dag seg ikke skyldig på alle tiltalepunkter.

I sitt innledningsforedrag pekte forsvareren på flere forhold som han mener skal gi lavere straff. Blant annet mente forsvarer Svein-Harald Foss at det har gått urimelig lang tid å få saken opp for retten.

– Jeg mener at tre og et halvt år er rimelig lang tid, og etter menneskerettighetskommisjonen så betyr det en strafferabatt, sier Foss til NRK.

Han fortalte at andre skal ha brukt tiltalte sin datamaskin og opprettet egne brukerkontoer uten hans vitende.

I tillegg sa aktor at tiltalte mente han allerede er dømt for de forhold som gjelder oppbevaring av barneporno.

Det er satt av to uker til saken som går i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer.