Tiltalt for overfallsvoldtekt i Trysil

En mann i midten av 30-åra er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Han nekter straffskyld.

Trysilfjellet, skihytta

Voldtekten skal ha skjedd ved en parkeringsplass nær barnebakken i alpinanlegget i Trysilfjellet.

Foto: Mette Finborud Børresen

I følge tiltalen overfalt mannen en kvinne nær en parkeringsplass i alpinanlegget i Trysilfjellet den 4. mars i år. Han la henne i bakken før han tvang henne inn i en bil der han voldtok henne.

Denne tiltalen kan gi mannen fengsel i inntil 15 år hvis han blir funnet skyldig.

Han har tidligere erkjent at de to hadde seksuell omgang, men hevder det var frivillig, i følge Østlendingen. Forsvareren til mannen, Nils Christian Nordhus, sier han er uskyldig.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen. Han syns anklagen er forferdelig å leve med. Saken er en stor belastning, nærmest et slags mareritt for ham, sier Nordhus.

Vil ha ham løslatt

Forsvareren mener mannen må frifinnes. I siste fengslingsmøte ba de om at han skulle slippes fri fra varetekt. Han har sittet fengslet siden to dager etter overfallet, da han ble pågrepet i Sverige.

Forsvarer Nordhus mener at det ikke er akseptabelt at han må sitte inne helt til saken kommer for retten.

– Grunnen til det er at han ikke får sin straffesak avgjort innen rimelig tid, sier Nordhus.

De fikk ikke medhold i at han skulle slippe fri, men han ble fengslet i fire nye uker, og ikke åtte som politiet ba om. Dessuten bestemte retten at rettsaken skal fremskyndes til i høst, opplyser Nordhus.

Fra Sverige

Den tiltalte mannen i 30-åra er opprinnelig fra Palestina, men har bostedsadresse i Sverige. Han er også tiltalt for å ha kjørt mellom Sälen og Trysil den samme natten som voldtekten skal ha skjedd uten gyldig førerkort.

Kvinnen som i følge tiltalen ble voldtatt er fra Sverige. Hun har fått oppnevnt bistandsadvokat som tar vare på hennes interesser i saken.