Overgrepstiltalt har anmeldt fornærmede og politiet

Hamar-mannen i 50-årene som er tiltalt i overgrepssaken i Hedmarken tingrett, har anmeldt to av de fornærmede i saken for falske forklaringer.

Påtalemyndigheten: Odd Henning Svalheim, Aina Helene Tvengsberg og Bodil Thorp Myhre

Påtalemyndigheten: Odd Henning Svalheim, Aina Helene Tvengsberg og Bodil Thorp Myhre i rettssalen.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Han har også anmeldt politiet for krenkende uttalelser og trakasserende oppførsel. Det kom fram da rettssaken fortsatte i formiddag.

– Vanskelig sak å etterforske

Tiltalte som nekter straffskyld, er tidligere ustraffet, men er stoppet av politiet en gang med unge gutter i bilen.

Hovedetterforsker Rune Otterstad sa i retten at det hadde vært vanskelig å etterforske saken fordi både tiltalte og guttene synes den var pinlig å prate om.

– Politiet oppfattet et stort misforhold mellom tiltaltes forklaring og funn av bilder. Opplevde at mange vitner, også de fornærmede, syntes det var vrient å prate om saken. De syntes det var flaut siden det var en sånn gutt/gutt-greie. Nesten slik at de fornektet det som skjedde, forklarte Otterstad i retten i dag.

Fant over 2000 bilder

Politiet la i dag fram datafunnene som ble gjort hos tiltalte. Det ble funnet flere ulike datamaskiner hos tiltalte, noen defekte, men cirka ti lagringsenheter er omtalt i politiets rapporter. Totalt skal politiet ha funnet 2307 bilder og 519 filmer som de mener viser seksuelle overgrep mot barn under 18 år.

Funn som er gjort av ulovlige bilder og filmer har alle ligget i mapper og lignende som ligger enten under administrator eller tiltaltes navn. Det eksisterte også mapper med navn på noen av de fornærmede, men det skal ikke være funnet ulovlige bilder eller filmer i disse mappene.

Den tiltalte nekter all kjennskap til barnepornoen som han også er tiltalt for å ha lagret på datamaskinen sin.