Hopp til innhold

Tilbyr fabrikk og 190 ansatte

Takeda Nycomed i Elverum legges ut for salg. 190 arbeidsvillige ansatte håper noen vil kjøpe lokaler og god arbeidsvilje.

Takeda Nycomed

De ansatte ved Takeda Nycomed håper på en fremtid også etter at selskapet blir solgt.

Foto: Per Magnussen / NRK

Store selskaper og investeringsfond i hele verden får i disse dager tilbud om å overta Takeda Nycomed i Elverum med fabrikklokaler og 190 ansatte. Den japanske eieren legger ned i 2015.

– Vi har veldig nye kompetanse, vi har bra folk, og vi har et bra sted å være, sier tillitsvalgt Anne Reidun Borgen på Takeda Nycomed i Elverum.

Fabrikken drives fremdeles for fullt og tjener gode penger, men allikevel vil de japanske eierene legge ned.

Har laget folder

Sammen med de 190 andre på den farmasøytiske fabrikken går hun spennende i tider i møte. I disse dager ramler nemlig en liten folder fra Elverumsregionen næringsutvikling ned på pulten til en rekke nasjonele og internasjonale storselskaper, investeringsfond og andre nettverk i inn- og utland.

I folderen spør de rett ut om noen er interesserte i å ta over selskapet, og tilbyr produksjon- og laboratoriekapasitet i en operativ fabrikk.

Håpet er at folderen vil gjøre andre oppmerksomme på at 190 medarbeidere med høy kompetanse innen farmasøytisk produksjon og analyse nå blir ledige for nye oppdrag.

_ Jeg har store forhåpninger. Jeg håper at flere blir oppmerksomme på at vi har en flott bedrift her med ansatte som kan gjøre nytte for seg hos andre firmaer videre, sier Tore Petter Bjørseth som er ansattrepresentant i styret.

Opplever interesse

Knut Henrik Aaa i Elverumregionen Næringsutvikling driver omstillingsprosjektet som følge av Takedas avvikling av en av kommunens kjernebedrifter I forståelse med Takeda har de sendt interessevekkeren til nettverk og selskaper i både inn- og utland. Det er interesse for fabrikken, sier Aas, men det er for tidlig å si hva som skjer.

De ansatte håper sjølsagt på toppgevinst. Det ideelle er at noen tar over hele fabrikken og alle de ansatte. Men det er mer realistisk at det blir en eller flere mindre virksomheter i lokalene.

– Det viktig å vise fram hvem vi er, hva vi kan og hvor vi holder til, sier tillitsvalgt Anne Simensen.

190 ansatte venter på nye oppdrag. Ennå har de et og et halvt år på seg. Bare ti ansatte har sluttet siden det ble kjent at Takeda skal legge ned.

– Vi andre klorer oss fast, smiler ansatt Ann Reidun Borgen.

Flere saker fra Innlandet