Ung mann fikk røykskader etter matlaging

Brannvesen og politi rykket i natt ut da det oppstod røykutvikling i et hus på Eina i Oppland. En ung mann hadde sovnet fra matlagingen sin.

Laster kart, vennligst vent...

Operasjonsleder Trond Skjøld ved Vestoppland politidistrikt opplyser at det var en automatisk brannalarm i huset som varslet brannvesen og vaktselskap ved 0220-tiden i natt.

– Det viste seg at det var en ung mann i 20-årene som hadde laget seg litt mat og sovnet fra matlagingen. Dermed hadde det blitt røykutvikling. Han dro i seg en del giftig røyk slik at han da ble tatt med av ambulansen og kjørt til sykehuset på Gjøvik, opplyser Skjøld.

Tilstanden til mannen skal ikke være alvorlig. Ifølge politiet er røyken nå blitt luftet ut av huset. Politiet vil følge opp hendelsen.

– Patruljen som har vært på stedet vil skrive en undersøkelsessak som da blir registrert her hos politiet, opplyser operasjonsleder Trond Skjøld.

Brann i Elverum

Også brannvesenet i Elverum rykket ut tirsdag etter at det i morgentimene ble meldt om en brann i en enebolig på Jømna i Elverum.

Ifølge meldingene er huset overtent, og det pågår slokking på stedet. Ingen personer skal være kommet til skade i brannen.