Til kamp mot vindmøllepark

Hytteeiere maner til kamp mot vindmølleplanene i Engerdal etter at konsekvensutredningen ble lagt fram i går. Austri Vind mener området egner seg veldig bra for kraftproduksjon.

Vindmølle
Foto: Frode Meskau / NRK

– Det mister fullstendig sin verdi som friluftsområde. Det er i dag et inngrepsfritt område, og det er ikke en gang tillat å plukke stein og ta de med seg hjem.

Det sier styreleder den lokale hytteforeningen, Leif Jørstad som skuer utover området Kvitholda-Gråhøgda i Engerdal.

I går ble konsekvensutredningen ved planene om en vindmøllepark lagt frem, og Austri Vind, som er et samarbeidsprosjekt for utvikling av vindkraft i Innlandet mener dette egner seg bra for vindmøllepark.

De ønsker 80 vindmøllemaster som er opp mot 180 meter høye. Men Jørstad er skeptisk. Han og mange hytteeiere frykter at vindmølleparken vil skremme vekk hytteturister, og hevder hytteslaget har minket.

Se TV-saken her:

  • Hytteiere maner til kamp mot vindmølleplanene i Engerdal etter at konsekvensutredningen ble lagt fram i går. Austri Vind mener området egner seg veldig bra for kraftproduksjon.

Tidligere har flere boikottet næringslivet som støtter planene om vindmøllemastene.

  • Flere bedrifter i Engerdal er urolige for framtida etter at hytteeiere i Engerdal Østfjell har oppfordra til boikott av det lokale næringslivet. Hytteeierne vil presse kommunen til å gi opp planene om vindmøllepark i Kvitvolaområdet.