Skuffet etter nesten storsensasjon

LILLEHAMMER (NRK): Med tidenes største håndballpublikum i Norge ryggen rystet Elverum verdensstjernene fra PSG og ga de kamp til døra. – Jeg er svært skuffet, sier Elverums Magnus Fredriksen.

ELVERUM-PSG

RYSTET: Elverum og Magnus Fredriksen rystet verdensstjernene fra PSG

Foto: Geir Olsen / SCANPIX

Laster innhold, vennligst vent..

Saken oppdateres.

Rammen var tidenes største håndballkamp i norsk historie. Over 12.377 tilskuere var på plass i Håkons Hall på Lillehammer for å se Elverum spille i mesterligaen mot det franske storlaget PSG. Den gamle rekorden var 11.200 tilskuere i 1999 i VM-finalen mellom Norge og Frankrike, også den i Håkons Hall.

Hallen kokte

Elverum-PSG

REKORD: Over 12.000 tilskuere så kampen.

Foto: Bjørn Opsahl

Og Håkons Hall kokte fra første sekund etter at Lukas Sandell satte inn 1-0 og 2-0 for hjemmelaget mot verdensstjernene i PSG som manglet Sander Sagosen og Mikkel Hansen.

Les: Skadet Sagosen fikk drømmen knust

Og Elverum fikk mer rom enn de fikk i de to første kampene i mesterligaen da de tapte klart. Halvveis ut i omgangen ledet hjemmelaget 5-4 etter at Sigvaldi Gudjónsson scoret fra kanten. Og i denne kampen fikk kantene til Elverum endelig mer plass, og laget var lenge oppe i en to måls ledelse. Men med flere utvisninger, brente straffer og stang ut for Elverum mot slutten av omgangen var PSG plutselig oppe i fire måls ledelse ved pause.

Kom tilbake

ELVERUM-PSG

OVERMAKT: Elverum ga alt, men klarte bare å holde følge med verdensstjernene i PSG i 20 minutter.

Foto: Geir Olsen / SCANPIX

Men Elverum fortsatte å tukte de franske mestrene i starten av andre omgang og scoret omgangens to første mål og var plutselig bare to mål bak igjen. Håpet om det umulige levde derfor utover i andre omgang også. Men Elverum tålte ikke utvisninger og PSG justerte seg inn til fem måls ledelse igjen mot midten av omgangen. Elverum ga aldri opp kampen foran hjemmepublikummet som ga enorm støtte.Ti minutter før slutt eksploderte hallen da Alexander Westby satte inn 19-21 og PSG tok timeout. Et minutt før slutt eksploderte hallen igjen, da en av banens store spillere Lukas Sandell satte inn 22-23. Men det ble bare nesten.

– Skuffet

Elverums playmaker Magnus Fredriksen var skuffet til tross for at Elverum kjempet jevnt til siste slutt mot verdensstjernene.

– Jeg er veldig skuffet. Vi var bare et mål tak og bommet på straffe og gode sjanser. Det er faktisk litt trist, sier han.

Han er likevel fornøyd med prestasjonen.

– Men det er skuffende når en er så nære, sier Fredriksen.

Han tar likevel med seg at denne kampen viser at vi kam kjempe mot de beste og at vi kan få med oss poeng fra gruppa. Det er ikke umulig, mener Fredriksen.

Han beskriver stemninga i hallen slik:

– Det var helt sinnsykt. Jeg fikk gåsehud bare av å løpe inn her. Det var bare å gi alt og gi til de 12.000 som var her.

Stolt av laget

Michael Apelgren

STOLT: Elverums-trener Michael Apelgren er stolt av laget.

Foto: Geir Olsen / SCANPIX

Elverums-trener Michael Apelgren er stolt av laget, sjøl om han sitter med litt blandede følelser etter det knepne tapet.

– Vi presset PSG helt fram til døra og og vi hadde mulighetene. Vi kjempet om hver ball. Det gjør meg stolt av guttene, sier han.

Han mener lagets prestasjon var verdig den enorme rammen det var rundt kampen.

– Det kunne gått helt inn med litt mer flyt mot slutten. Det sier litt om prestasjonen, sier han.

Han beskriver stemninga i hallen slik:

– Jeg mangler ord.

Laster innhold, vennligst vent..