Tippe-Thue på teppet

Styrelederen i Norsk Tipping måtte i dag stå til rette for kulturminister Trond Giske.

Sigmund Thue hos Viggo Johansen i Redaksjon EN

Styreleder Thue fortalte folket om at Nordby mister jobben, før han fortalte Nordby det.

Foto: NRK

 

 

Si din mening om tippesaken her

Kulturministeren er bekymret for anseelsen til Norsk Tipping, og kalte i dag inn styreleder Sigmund Thue for å be ham rydde opp i skattesnusksaken.

Vil ha svar

Styrelederen i Norsk Tipping fikk beskjed om å ordne opp med avgått tippedirektør Reidar Nordby jr.

- Departementet hadde et instendig ønske, for tippinga sin del, om at Thue og Nordby møtes for å lage en avtale de har en felles forståelse for. Det har vært litt ulike oppfatninger av hva som er ment.

Det sier stortingspolitiker for Arbeiderpartiet, Espen Johnsen

- Møtet skjer forhåpentligvis i løpet av dagen, slik at vi kan få en avklaring i løpet av dagen. Det gavner selvsagt partene, men først og fremst Norsk Tipping, sier Johnsen.

- Også Thue bør gå

Thue sterkt presset

Skattesnusksaken blir nå stadig mer belastende også for Thue, som har fått kritikk fra Trygve Hegnar for manglende kontroll og innrapportering i skattesaken.

Det at regjeringa og stortingspolitikere nå uttrykker sin bekymring for at bråket går ut over tippinga, tyder på at styreleder Thue sin stilling er sterkt svekket. Han er dermed nestemann som kan måtte gå på grunn av skattesnusket til Reidar Nordby jr. 

Han har også fått kritikk fra Nordbys familie og fra ansatte i Norsk Tipping etter at han på direkten på NRK-TV i går proklamerte at Nordby slutter i tippinga. 

Nordby i møte i dag