Tenner lys for bussjåføren

Flere har tent lys langt vegen og på bussholdeplassene der Valdresekspressen kjører til daglig.

lys på busstopp
Foto: Jan Erik Helleren / Privat

En av initiativtakerne for lystenningen er Lill Kristin Gjellum. Gjennom Facebook oppfordret hun allerede i går folk til å gå ut å tenne lys på bussholdeplassene.

Arve Kvernhaug

Arve Kvernhaug kjørte bussen som ble kapret i går. Han og to andre ble drept i under kapringen.

Foto: Privat

– Jeg bestemte meg for det i går da jeg fikk høre om den forferdelige nyheten. Det går inn i sjela på en, og mange blir rammet. Det er helt forferdelig, sier hun.

Allerede i morges hadde siden hennes på Facebook fått stor respons.

tente lys

Lill Kristin Gjellum var initiativtaker for at mange tente lys på flere bussholderplasser

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

– Det var vel rundt 500 personer som hadde respondert på det før jeg dro på jobb i morges, så har vært overraskende mange som bryr seg, fortsetter hun.

Uttrykker støtte

Sammen med ei venninne opprettet de siden på Facebook. De vil med dette uttrykke sin støtte til de som har mistet sine kjære.

– Dem man har kjærest er umistelig for alle, og jeg blir veldig rørt når jeg tenker på de stakkars bussjåførene som kjører opp og ned veiene. De sitter med hjertet i halsen og kjører på glatte veier, og mange ganger blir de kanskje urettmessig beskyldt for ting som ikke stemmer, forteller hun.

lys

Flere hadde tent lys i Valdres i kveld, etter at en mann fra Valdres ble drept på Valdresekspressen.

Foto: Geir Randby / NRK

Takker sjåførene

– Dette er en takk for at de bringer oss trygt fram og tilbake, hver eneste dag, året rundt i storm og stille, fortsetter hun.

Hun oppfordrer alle rundt om i landet til å tenne lys i dag.

– Her oppe har det jo nå vært to slike ulykker de siste ti årene, så det er ekstra trist. Det er helt forferdelig at man ikke skal kunne reise trygt rundt i en buss, og de som jobber som bussjåfører ikke får lov til å være trygge på jobb. Dette er for alle i hele Norge, avslutter hun