Videre varetekt for overgrepssiktet tenåring

Gutten fra Hedmarken som er siktet for å ha lurt jenter til å sende ham nakenbilder via sosiale medier er varetektsfengslet i fire nye uker.

Tastatur (illustasjon)

INTERNETT: Kontakten mellom gutten og jentene har i stort sett foregått via sosiale medier.

Foto: colourbox.com

Tenåringen skal ha fått over 20 jenter fra hele landet til å sende ham intime bilder og filmer. Jentene er i dag 14 år og oppover, men flere av jentene var helt ned i 11-års alderen da de hadde kontakt med gutten.

Fengslet siden mars

Kontakten har stort sett foregått via sosiale medier, men det har også vært personlige møter, ifølge politiet.

Gutten er siktet for:

  • å ha forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende adferd.
  • å ha utvist seksuelt krenkende adferd ovenfor barn.
  • to voldtekter, en fysisk og en som skal ha skjedd ved at han har fått en jente til å utføre seksuelle handlinger med seg sjøl.
  • for ulovlig besittelse av bilder.

Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i begynnelsen av mars. Fredag ble gutten varetektsfengslet i fire nye uker. Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen sier de vil ha ham fengslet slik at han ikke har mulighet til å påvirke fornærmede i saken.

Ifølge forsvarer Jens-Henrik Lien ønsker gutten å bli løslatt og har motsatt seg fengsling, men har ikke fått medhold.

Antall fornærmede har økt

I april omfattet siktelsen over 20 jenter, men politiets gjennomgang av beslag har økt antall fornærmede.

– Det er et enormt databeslag som skal analyseres. Dette er et krevende arbeid som det har blitt jobbet med og som vi kommer til å fortsette å jobbe med en lang stund fremover. I forbindelse med gjennomgangen av beslaget så har det kommet til flere jenter slik at siktelsen er utvidet da det gjelder antall jenter, sier Nytrøen.

Politiet ble først kjent med saken etter at en familie i Ålesund anmeldte gutten for truende adferd mot deres datter i fjor høst.

På det tidspunktet så ikke politiet omfanget av saken. Etter å ha gjennomgått beslag oppdaget politiet flere jenter som kan ha blitt utsatt for en straffbar handling.