Gutt stoppet med stjålet politilue: – Dirigerte trafikken i Hamar

Politiet i Hamar pågrep natt til torsdag en ung gutt som lot som han var politimann i bygatene. På hodet hadde han en stjålet politicaps.

Operasjonsleder Geir Rygh ved Hedmark politidistrikt, opplyser til NRK at de ble varslet av arbeidere som driver vegarbeid i bygatene.

– Vi fikk inn en melding cirka klokka 03.30 fra noen som driver med vegarbeid på en gate her i Hamar. Der har de sett en gutt som tydeligvis lekte politi. Han hadde forsøkt å stoppe biler og hjulpet til med trafikkdirigeringen på stedet. Han var iført noe som de mente måtte være en ekte politicaps, forteller Rygh.

Tidligere på natten hadde en polititjenestemann blitt frastjålet lua si under et ordensoppdrag i forbindelse med festbråk i Hamar sentrum der mange ungdommer var samlet på en privatadresse.

Da politiet fikk melding om den «falske kollegaen» som opererte i Ringgata i sentrum, valgte de å rykke ut.

Tatt med politicaps

– Patruljen reiste til stedet og observerte en kar som stakk, men fant igjen vedkommende senere. Han erkjente å ha brukt capsen, men han erkjente ikke å ha tatt politicapsen fra politibilen, sier Rygh.

Han opplyser at gutten var i 16-17-årsalderen, men at han trolig ikke vil bli straffeforfulgt.

– Politiet har hatt en liten alvorsprat med ham. Nå har han lekt politi, så kanskje vi ser ham i våre egne rekker om noen år hvis han ikke gjør noe mer galt, sier operasjonsleder Geir Rygh.

I en twittermelding klokka 04:25 torsdag morgen, skriver politiet at capsen er kommet til rette og er gjenforent med en lykkelig eier.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Elin Fossum

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30