Tatt med 21 kg hasj i bilen

En mann og ei kvinne fra Bulgaria er tatt av tollere i Hedmark for smugling av 21 kg hasj inn til Norge.

Tatt med 21 kg hasj i bilen

GJEMT I BILEN: Etter at en narkotikahund markerte, ble den tyskregistrerte personbilen saumfart i en utvidet tollkontroll. I to hemmelige rom i bilen fant tollerne til sammen 21 kg hasj i en rekke pakker.

Foto: Tollvesenet

Det store beslaget ble gjort allerede 9. mai i år på E16 ved Nordsenga i Hedmark, men opplysninger om hendelsen er ikke blitt offentliggjort før nå.

I en pressemelding skriver Tollvesenet at den 36 år gamle bulgareren skal ha opplyst at han var på vei til Oslo for å kjøpe brukte lastebiler og asfaltmaskiner. Med seg i bilen hadde han en ei 47 år gammel bulgarsk kvinne.

Tollere skal ha fattet mistanke til de to og gjennomførte derfor en grundigere undersøkelse av bilen deres ved Magnormoen kontrollstasjon.

Narkotikahund markerte funn

I den utvidede kontrollen ble det benyttet en narkotikahund. Den markerte for funn av narkotika på golvet framme i bilen.

Bilen var utstyrt med et rom under gulvet, og her var det gjemt flere pakker med til sammen 10,3 kg hasj. I en ny kontroll av bilen noen dager senere fant man ytterligere 10,8 kg hasj under en luke bak i bilen. Totalt er beslaget på hele 21 kg hasj.

I pressemeldingen skriver Tollvesenet at politiet har tatt hånd om de to mistenkte. Tollvesenet ber også om at bilen inndras av staten da den er konstruert for smugling.

Flere saker fra Innlandet