Tapte i håndbak - mista lappen

En eldre dame visste ikke hvem som er statsministere i Danmark og Sverige. Da hun i tillegg tapte i håndbak, sa legen at hun ikke fikk kjøre bil mer. 

 

Den 79 år gamle damen fra Østre Toten i Oppland ble mildt sagt sjokkert, skriver Oppland Arbeiderblad.

Hun trodde hun skulle få fornyet legeattesten sin for niende gang, og hun hadde til og med kjøpt inn nye briller for anledningen. Hun følte seg også i god form og regnet ikke med at det skulle by på problemer å få ny kjøretillatelse.

Rare spørsmål

Men så kom de merkelige spørsmålene. 

- Legen spurte meg først om jeg vet hvem som er statsminister i Danmark, og så hvem som er statsminister i Sverige. Jeg sa jeg ikke var interessert i politikk, sier kvinnen til avisa Oppland Arbeiderblad.

Deretter fikk hun spørsmål om hvem som vant fotball-VM. Hun ble også spurt om fartsgrenser på grusveier og motorveier.

- Det eneste fotballaget følger litt med på, er det som barnebarnet mitt spiller på. Og på fartsgrensene svarte jeg jo at vi må kjøre etter skiltene, sier kvinnen til avisa.

Brøt håndbak

Til slutt ville legen teste den 79 år gamle damen fysisk, og det skulle skje ved at hun brøt håndbak med legen. Kanskje ikke helt overraskende, så vant legen både på med venstre og høyre arm.

- Jeg fikk ikke ny kjøretillatelse. Beskjeden jeg fikk var at jeg var for dårlig til å huske. De nye brillene jeg hadde kjøpt spurte han meg ikke om, sier kvinnen.

79-åringen ville ikke finne seg i oppførselen til legen og ringte Statens Vegvesen. Der fikk hun beskjed om at hun slett ikke behøvde å vite hvem som var statsminsitere i Danmark eller hvem som vant fotball-VM for å få lov til å kjøre bil.

Ja fra ny lege

Det hører med til historien at kvinnen gikk til en ny lege som testet damen på litt mer relevante ting, som syn, hørsel og blodtrykk.Og det var slett ikke noe i veien for at hun kan fortsette å kjøre bil.

Oppland Arbeiderblad kontaktet legesenteret der den første legen jobber, men han ønsket ikke å kommentere saken. 

- Det er en meget spesiell mann, synes kvinnen, som sier hun hadde hatt vanskelig for å tro historien hvis hun ikke hadde opplevd den selv.