Hopp til innhold

Tangaroa vel avgårde!

28.april, nøyaktig 59 år etter Kon-Tiki, la Tangaroa-flåten ut fra Escuela Naval på La Punta Callao. Nå er ekspedisjonen i gang!

Tangaroa rett før avreise
Foto: Tangaroa

Tangaroa fikk en storslagen avskjed! To seremonier arrangert av den Peruanske Marinen med admiraliteter, ambassadører, hornmusikk og kanonsalutt markerte at ekspedisjonen nå er i gang. Den 27.april, ble flåten sjøsatt under en flott seremoni ved byggeplassen i Marinens base SIMA, og døpt av ekspedisjonslederens kone, Mona Higraff.

 

Tangaroa har startet ferden over Stillehavet
Foto: Tangaroa

 

Mannskapet var svært spente før krana løftet flåten ned på havet for første gang. –Hvor høyt ville flåten ligge i vannet? Klemmer og jubelrop spredte seg da de så at flåten høyt og flott!

Avskjedsseremonien på Escuela Naval i dag var enestående; en uforglemmelig ramme rundt et følelsesladd øyeblikk. Det var en undelig opplevelse å se flåten gli sakte ut av havnebassenget for så å forsvinne i tåken mens orkesteret spilte ”Auld Lang Syne”...

 

Avskjedsseremoni for Tangaroa
Foto: Tangaroa

 

Thor Heyerdahls mannskap brukte 101 dager med Kon-Tiki til Raroia. Tangaroa skal seile litt lenger – til Tahiti – men regner med å kunne seile fortere. Nå gjenstår det å se hvor lang tid Tangaroa vil bruke over Stillehavet.

Flere saker fra Innlandet