Talentjakt på "The Gathering"

Flere av de største databedriftene i landet sender talentspeidere til "The Gathering". De er på jakt etter å sikre seg de mest talentfulle datafolkene i framtida.

The Gathering 2006

– Det er veldig mange flinke folk der ute, av og til vet de ikke hvor flinke de er selv, sier Per Øystein Pettersen i kommunikasjonsavdelingen i Atea.

Foto: Jørn Nordli / NRK

Det er i år 20. gang "The Gathering" arrangeres i Hamar i påsken. Og Atea , Europas tredje største leverandør av IT infrastruktur, er en av flere bedrifter som har talentspeidere eller muldvarper på messa.

– Det er en arena hvor vi kan finne folk å ansette. Det er en minst like bra måte å rekruttere på som stillingsannonser, sier Per Øystein Pettersen i kommunikasjonsavdelingen i Atea.

– Mange vet ikke hvor flinke de er

Også pressekontakt i "The Gathering", Simon Eriksen Valvik, bekrefter at flere store IT-selskaper har muldvarper som jakter på nye unge talentfulle datafolk.

– Vi har mange bedrifter som er på jakt etter ungdom som de kan ta med seg videre, sier Valvik.

Flere bedrifter vi har snakket med sier datatreffet er en viktig arena for nye ideer og unge talenter. Ventelo, leverandør av telefoni-, internett- og datatjenester, og Cisco, en av verdens ledende nettverksleverandører, er to av dem som har headhuntet unge datatalenter på Hamar i påsken.

"The Gathering" samler seks tusen datainteresserte unge i påska. Noen av dem får kanskje tilbud om jobb etterpå.

– Det er veldig mange flinke folk der ute, av og til vet de ikke hvor flinke de er selv, sier Per Øystein Pettersen i kommunikasjonsavdelingen i Atea.

The Gathering 2008

The Gathering varer fra 20 til 24 april.

Foto: Bjørn Anders Sørli, NRK