Hopp til innhold

Tagget ned garasjen til drapsmann

Mannen som ble frikjent for drapet på kona si på Skreia i fjor, fikk garasjen sin tagget ned i helga. At han ikke blir straffet for drapet, har skapt sterke reaksjoner i bygda.

Garasjen til mannen ble tagget ned i helga, bare noen dager etter at han ble frikjent for drapet på kona si.

Lagmannsretten konkluderte med at Skreia-mannen var psykotisk da han drepte kona, men at han er frisk nå, og derfor ikke kan dømmes til verken fengsel eller tvungen behandling.

Sterke reaksjoner på frifinnelsen

Det har opprørt mange. Men ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad, advarer mot å ta saken i egne hender.

– Jeg synes det er trist å høre at folk, som sikkert er uenige i utfallet av rettsaken, skal ta saken i egne hender. Vi skal være forsiktige med å dømme på den måten, sier Seierstad.

Han mener det må være andre måter å reagere på og at dette ikke gjør det noe bedre i en vanskelig situasjon for de familiene som er berørt.

Vonde minner

Hus Skreia

Huset på Skreia der drapet skjedde.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Men det er bare et drøyt år siden drapet. Mange har fortsatt vonde minner og mange spørsmål om hvorfor dette kunne skje.

Mannen i 40-åra drepte kona si med en hammer. Saken fikk stor oppmerksomhet, både på grunn av brutaliteten, men også fordi mannen ble avvist på det psykiatriske sykehuset på Reinsvoll den natta drapet skjedde.

At mannen nå ikke blir straffet, er vanskelig å svelge for mange. Men ordfører Hans Seierstad ber likevel folk om å besinne seg.

Ber folk besinne seg

Ordfører Hans Seierstad.

Ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad advarer folk mot å ta saken i egne hender, selv om de er frustrerte over frifinnelsen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Det var et veldig sjokk for lokalsamfunnet da dette skjedde. Og det er ikke så veldig lenge siden. Når en da ser resultatet av denne rettsaken, så har en jo lov til å gjøre seg noen tanker rundt det. Men det må være andre måter å reagere på, enn å gjøre hærverk, sier Seierstad.

Ordføreren mener angrepet og taggingen på mannens eiendom kan være med på å vekke mange vonde følelser på nytt.

– Vi må være forsiktige med å forsterke de vonde følelsene ved å gjøre ting som nå er gjort på Skreia, sier han.

Flere saker fra Innlandet