Slapp med lettere skader etter sykkelritt-ulykke

Fem personer ble sendt til sykehus etter fall under sykkelrittet Nordmarka rundt i dag. Sykehuset opplyser i ettermiddag at alle slapp med lettere skader.

Det var flere ulykker på omtrent samme tid under rittet i formiddag.

Ved den ene velten, på fylkesvei 241 ved Hadeland glassverk, skal en mann på 44 år fra Oslo ha fått hodeskader.

– Ambulansen på stedet karakteriserte skadene som alvorlige. Men i ettermiddag har vi fått beskjed fra sykehuset om at han har det bra, opplyser rittleder Ottar Henanger fra arrangørklubben Rye SK til NRK.

En annen av ulykkene skal ha skjedd ved Kistefos-museet.

Fortsatte tross hodeskader

Syklistene er i 30- og 40-åra og fra Oslo-området.

– En av syklistene valgte å fortsette til tross for at han hadde hodeskader. Men ambulansen stoppet ham, forteller rittlederen.

Ringerike sykehus, ved kommunikasjonsrådgiver Lena Skotland i Vestre Viken Helseforetak, opplyser i ettermiddag at alle fem slapp fra ulykkene uten alvorlige skader.

Hull og sprekker i asfalten

Den mest alvorlige av ulykkene, ved Hadeland glassverk, skjedde ifølge vinneren av rittet Tronn Skjerstad i et krevende og svingete parti med dårlig asfalt. Likevel mener han det var fullt forsvarlig å arrangere sykkelritt der.

– Arrangørene informerte på forhånd om at veien der var dårlig. Mitt team, Team Pro Aktiv, syklet fortere enn alle andre, og vi hadde ingen farlige situasjoner, så jeg mener det ikke er noen grunn til å kritisere arrangøren, sier Skjerstad.

Rittleder Ottar Henanger bekrefter at det var dårlige forhold på ulykkesstedet.

– Det er partier med utfordrende underlag, som hull og sprekker i veibanen. Det skaper problemer for syklistene, sier rittlederen.

Nordmarka Rundt er et landeveisritt for mosjonister på 148 kilometer med start og mål i Oslo, og ble i år arrangert for 40. gang med 760 påmeldte.