Hopp til innhold

Svir gummi med verdenseliten

Den stadig mer populære sporten drifting handler om breie sladder og mye svidd gummi. Denne helga har Christer Halvorsen fra Kirkenær målt hestekrefter med verdenseliten i London.

Den stadig mer populære sporten drifting handler om breie sladder og svidd gummi.

Fotografer Gaurav Gautam/Lukas Skersas, Reporter Espen Aas.

Høy fart, sladding, spinning, tykk røyk og vinende dekk er ingrediensene når drifting står på menyen.

– Det handler om å ha kontroll på en bil som er ute av kontroll. Drifting har tatt de morsomste delene ut av tradisjonell motorsport og satt det sammen til en pakke. Så det er laget for publikum alene, sier Christer Halvorsen fra Kirkenær.

Publikumsport

I helga var det sesongåpning i London for Drift Allstars, en europeisk driftingserie, som nordmennene Ola Jæger, Joakim Waagaard, Kenneth Moen og Christer Halvorsen kjører i.

– Jeg har gledet meg lenge til denne dagen. Det kribler i hele kroppen. Jeg har ladet opp til dette i hele vinter, sier Halvorsen da NRK møter ham i London.

Christer Halvorsen

Christer Halvorsen er fornøyd med 8. plass i sesongåpningen i Drift Allstars i London.

Han var rallycrosskjører på et høyt nivå før han endte opp med drifting for fem år siden. Han kjørte i Drift All Stars i fjor, og er altså klar for en ny sesong.

– Som drifting-sjåfør må du ha fokus. Det er alfa omega. Så må du stole på teamet og bilen din, fordi du i noen tilfeller kjører baklengs inn mot en mur i 200 km/t med én centimeter klaring.

Drifting har blitt sett på som bilsportens «sorte får» og har hatt et harrystempel på seg, men det er i ferd med å slites bort, mener Norges mest erfarne sjåfør, Kenneth Moen.

– Da jeg starte med det så var vi blodharry. De andre som kjørte motorgrener så på drifting som harry. Nå følger jeg at vi er kommet et steg videre. Vi har bevist at dette er seriøst, sier Moen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Christer Halvorsen, drifting

Christer Halvorsen i aksjon i helga. Han kjører en Nissan S15 med 700 hestekrefter.

Foto: NRK

Fornøyd med helga

Halvorsen er strålende fornøyd etter sesongåpninga i London i helga som endte med en 8. plass. På sin offisielle Facebook-side skriver han:

«Utrolig helg her i London! Mange erfaringer rikere og mange nye tilhengere! Det er gøy! Må takke alle mine fantastiske støttespillere, teamet, sponsorer og mange fler som gjorde denne helgen til virkelighet! Bilen har ikke gjort et eneste feilslag! Alt er opp til sjåføren nå;)».

I løpet av sommeren og høsten skal kjørerne i Drift All Stars blant annet til Sverige, Latvia, Polen, og Tsjekkia. Og sjåføren fra Kirkenær har klare ambisjoner.

– Man må jo alltid ha høye ambisjoner, men samtidig så må man være litt realistisk. Vi har en målsetting om å være blant topp tre når sesongen er over. Så må man holde hodet litt kaldt og samle poeng for hver runde som går, sier Halvorsen.