Svetter seg til VM

Skytetrening i lokaler med varmeovner på full guffe, skal gjøre hedmarkingene til de beste skytterne i verden.

Kristoffer Sannvoll
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Om ei drøy uke er det VM i skyting i Kroatia,  og Hedmark stiller med flere sterke medaljekandidater. En av dem er 22 år gamle Kristoffer Sannvoll fra Åsnes. Med tre gassovner rundt seg i skytterhallen på Flisa forbereder han seg til mesterskapet. Det er viktig å kunne takle varmen i Zagreb.

- Det er hardt å skyte i varmen. Du får hard puls og svetter mye. Derfor er det viktig å få i seg nok væske, ellers mister en konsentrasjonen, sier Sanvoll.  

I storform

22-åringen fra Åsnes ble landets yngste skytterkonge da han vant i 2002. Etter det har det blitt 7-8 VM, 3 nordiske mesterskap og et titalls world cup. Med rundt 1000 timer skyting i året, og nå tre økter med hete daglig håper hedmarkingen på resultater i Kroatia

 - Den første drømmen var å bli skytterkonge. Nå er det VM som gjelder, og senere håper jeg å bli olympisk mester, sier han.

Neste fredag reiser han og fire andre skyttere fra Hedmark til Zagreb i Kroatia for å kjempe om VM-medalje. Ingen fra Oppland deltar i mesterskapet. Flere av deltakerne fra Hedmark er sterke medaljekandidater, og Kristoffer har sin teori om hvorfor fylket har så mange gode sportsskyttere.

- Det kan ha sammenheng med de gode mulighetene vi har for jakt og fiske, og på den måten har mange funnet ut at dette er artig, sier Sannvoll.

Tror på mange medaljer til Hedmark

Landslagstrener Christian Lilleng  har tro på det norske laget, og sier Hedmark kan vente seg mange medaljer under mesterskapet.

- Det er en sterk gjeng fra Hedmark. De er gode nok for medaljer alle samme, sier Lilleng.

Han tror  Kristoffer Sannvoll kan nå langt.

- Han er bedre en noensinne, og er kandidat til både medalje og tittelen, sier Lilleng. 

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Elin Fossum

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30