Hopp til innhold

Sverige forbyr trafikk på 19 grenseoverganger

Svensk politi stenger fra i dag 19 grenseoverganger mellom Dalarna og Värmland og Norge fullstendig. All trafikk henvises til fire åpne overganger.

Grensa mellom Norge og Sverige er stengt.

19 grenseoverganger blir fra i dag forbudt område for dem som skal fra Sverige til Norge. All trafikk sendes til de fire største overgangene.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Grensa mellom Norge og Sverige har vært stengt siden 25. januar. Innreiseforbudet ble satt i verk da det muterte koronaviruset som først ble oppdaget i Storbritannia dukket opp i Norge.

Nå har svenskene gått enda strengere til verks. 19 av grenseovergangene mellom Norge og regionene Dalarna og Värmland blir nå forbudt område for dem som vil passere mellom de to landene. Det skjer i nettopp disse regionene fordi det er så mange grenseoverganger, at politiet ikke har kapasitet til å kontrollere dem alle.

Samtidig opplyser de om at det er en rekke unntak fra bestemmelsen.

Setter opp bommer

I løpet av uka kommer alle de 19 vegovergangene til å bli utstyrt med vegbommer i kjørefeltet som fører fra Norge til Sverige. Ingen kjøretøy får lov til å passere. Målet er at all trafikk mellom nabolandene skal foregå på de fire største grenseovergangene.

Forbudet vil i første omgang gjelde til 31. mars.

Flere saker fra Innlandet