Suksessforestilling i Brydalen

Bygda Brydalen har i underkant av 100 innbyggere, men i helga solgte de over 750 billetter til konserten i Spekehogget da den nye spektakulære utescenen skulle innvies.

Bygda Brydalen har i underkant av 100 innbyggere, men i helga solgte de over 750 billetter til konserten i Spekehogget da den nye spektakulære utescenen skulle innvies.

OVER 750 MØTTE OPP: Bygdefolket i Brydalen hadde håpet at 500 ville møte opp for å få med seg konserten i Nedre Spekehogget lørdag. Over 750 kjøpte billett og møtte opp.

– Det var helt supert. Det er en veldig stor ære å opptre på denne praktfulle plassen her, og med så mange trivelige folk som kommer og ser på, sier Øystein Wangen.

Wangen som selv er fra Brydalen fikk æren av å være første artist ut på den splitter nye scenen i Nedre Spekehogget.

– Det er stort at de får til et sånt arrangement her, man kjenner trøkket fra publikum, sier Wangen.

For publikum sviktet virkelig ikke, over 750 personer kjøpte billett til konserten.

– Det er over all forventning, det er så morsomt, sier prosjektleder, Elisabeth Jæger Rusten.

Hun som resten av bygdefolket som består av 80–90 innbyggere, hadde håpet at 500 ville ta turen.

Stor dugnadsånd

Bygdefolket i Brydalen i Tynset har lagt ned over 2 500 dugnadstimer for å bygge det spektakulære amfiet i det nedgrodde juvet Spekehogget.

Det hele startet som en redningsaksjon for samfunnshuset i bygda. De trengte et arrangement for å få inn penger, og det hele skulle resultere i et spektakulært uteamfi.

Den vesle bygda Brydalen i Tynset kommune, er i ferd med å rigge en stor happening i en av bygdas attraksjoner. For å få til dette må hele bygda være med.

– Nesten magisk

Det var en tydelig stolt Ingeborg Heggem, som på vegne av Brydalen ungdomslag ønsket alle velkommen til konserten lørdag kveld.

– For meg så er dette nesten magisk, og se at en vill drøm og ide som ble sådd før jul i fjor, nå har blitt virkelighet, sier Heggem.

Selv artistene synes det var magisk å opptre i Spekehogget. Med på laget i tillegg til Øystein Wangen var nemlig, Nan/Ida & The Living Room Sessions og Rita Eriksen med band.

– Dette er helt fantastisk. Det dem har fått til her i lille Brydalen er bare helt utrolig, det tror jeg ikke det finnes maken til i hele Norge, sier Nan Reneé Vasskog, vokalist i Nan/Ida & The Living Room Sessions.

Fullt i Spekehogget

FULLT AMFI: Det var magisk stemning i Brydalen i helgen. Både for arrangører, artister og publikum.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK