Styreleder trekker seg fra Hadeland Energi

I august ble en tidligere ansatt dømt for å ha underslått nær 21 millioner kroner fra selskapet. I dag trakk styrelederen seg under ekstraordinær generalforsamling.

Hadeland og Ringerike Bredbånd

UENIGE: Den tidligere regnskapsarbeideren i Hadeland Energi, og senere økonomisjefen i datterselskapet i Hadeland og Ringerike Bredbånd, underslo over 20 millioner kroner fra selskapene. Nå fratrer styrelederen etter uenighet med de kommunale eierne.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Styreleder Lars Velsand fratrer sitt verv som styreleder med umiddelbar virkning, skriver avisa Hadeland. Grunnen er uenighet med eierne.

Velsand leverte fra seg en pressemelding i det han forlot Hadeland Energis lokaler på Jaren onsdag ettermiddag. Der skriver han at tillitsforholdet mellom de kommunale eierne og styrelederen ikke lenger er til stede.

– Det skyldes særlig behandlingen av de udokumenterte påstandene og ryktene om at administrasjonen i Hadeland Energi skal ha gitt uriktige opplysninger om selve ansettelsen av den underslagsdømte, skriver han i pressemeldingen.

Disse påstandene skriver Velsand at han har tilbakevist i møte med ordførerne. Bjørn Niklas Sjøstrøm er nå valgt som ny styreleder i selskapet.

Diskuterer vegen videre

En mann i 40-årene ble i august dømt for å ha underslått til sammen 20,9 millioner kroner fra Hadeland Energi og Hadeland og Ringerike Bredbånd. Han må sone fire år og seks måneders fengsel. Mannen var ansatt som regnskapsarbeider i Hadeland Energi AS i 2009.

Mannen skal ha brukt pengene på hytter, biler, en vinsmaling og eksklusiv konjakk. Før han ble ansatt i selskapene var han dømt til fengsel for økonomisk kriminalitet.

Lunner-ordfører Harald Tyrdal har tidligere uttalt til avisa Hadeland at han ønsket en oppklaring rundt ansettelsen av mannen. Sammen med Gran og Jevnaker eier kommunen totalt 51 prosent av Hadeland Energi.

Under generalforsamlingen i dag diskuterer Hadeland Energi vegen videre for selskapet etter underslagene. Velsand vil ikke kommentere saken ytterligere.

Vil se fremover

De tre Hadelandskommunene skriver i en pressemelding at de tar til etterretning at styreleder Lars Velsand har valgt å fratre vervet med umiddelbar virkning. De takker for innsatsen og vil nå fokusere på selskapets videre utvikling.

– Nå har vi fått en løsning som kan bidra til at vi kan se fremover. Generalforsamlingen har valgt en ny styreleder som vi tror kan ta tak i utfordringene selskapet står overfor, sier Harald Tyrdal.

Lunnerordføreren sier at selskapet nå skal fokusere på utfordringene som selskapet har foran seg i tiden som kommer.