Het sommerhelg i Innlandet

Finn fram badehåndkleet og solkremen, det blir nemlig en strålende sommerhelg i Hedmark og Oppland! Statmeteorolog John Smits røper helgeværet.

Bading
Foto: Knut Falch / Scanpix

 

- Jeg kan avsløre at det ser veldig bra ut for helga, forteller statsmeteorolog John Smits. Hele Innlandet vil nyte godt av et høytrykk denne helga. - Temperaturene vil bli som i går, eller kanskje stige en grad eller to i dag. Vi venter skiftende bris, og for det aller meste pent vær, røper Smits.

Her er det bare å komme seg ut og til fjells!

Statsmeteorolog John Smits

Skyfri himmel

De eneste skyene på himmelen kan bli å finne i de vestligste fjelltraktene i Oppland. - Jeg tror ikke det skal være noe spesielt med nedbør som kommer av det, men det kan bli noe mer skyet enn i går. Men det kan endre seg til søndag, sier Smits. Og den gode nyhetene for de som må jobbe i helga, og alle andre solsugne, er at det er spådd fint vær i neste uke, og enda litt varmere.

Strålende sol
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Fristende badevann

I varmen vil det kanskje friste med et bad, og det ser ut til at også de mest frosne av oss kan ta sjansen på en dupp. I dag er det Sillongen Toten Hotel som kan friste med den høyeste badetemperaturen i Innlandet med 20°C. De er tett fulgte av Finnskogen turistsenter, Skumsjøen og Lyngstrand Camping med 19°C.

Sjekk badetemperaturene

Statsmeteorologen har følgende råd til folk i Innlandet: - Her er det bare å komme seg ut og til fjells!