Hopp til innhold
Programleder Elin Fossum.

Stortingsvalg i Innlandet 2021

Oppsummert

Stortingsvalget og sametingsvalget i 2021 er mandag 13. september. Hedmark og Oppland er fortsatt to valgdistrikter og velger hver sine representanter. Følg vår sending her.

 
Flere enn 84 gir flertall
 • Blir han kommunalminister?

  Trygve Slagsvold Vedum blir den nye kommunalministeren, skriver TV 2. Det har også vært spekulert i om han blir finansminister. Verken Jonas Gahr Støre eller Vedum har villet kommentere hvem som er aktuelle i den nye regjeringen. Det eneste Vedum vil bekrefte til NRK er at både han og Støre er med i den nye regjeringen. Mandag er det åpning i det nye Stortinget. Torsdag skal den nye regjeringa være klar til å ta over.

  Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.
  Foto: Kristian Skårdalsmo / NRK
 • Ropstad får kritikk fra sine egne

  Uroen vokser i KrF etter at det ble kjent at leder Kjell Ingolf Ropstad har innrømmet å ha tatt aktive grep for å slippe skatt på pendlerboligen.

  Oluf Maurud, leder i Innlandet KrF, sier til NRK at det er sterkt beklagelig at Kjell Ingolf Ropstad ikke la alle kortene på bordet før valget.

  – Dette var dumt gjort. Nå blir han presset opp i et hjørne. Det er veldig uheldig, sier han.

  Han mener saken ikke er bra i det hele tatt, og at det er leit for partiet.

  – Det er ingen som skal gjøre slik, men i alle fall ikke en leder i KrF, vi forventer mer av KrF-ere. Vi prater om verdier, og dette er ikke i tråd med det vi står for, sier Maurud.

  Oluf-Maurud-Krf
  Foto: Ruth Barsten / NRK
 • Støre møter Vedum onsdag

  Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum seier til NRK at han og Ap-leiar Jonas Gahr Støre skal snakka saman i morgon.

  Støre ønsker seg ei fleirtalsregjering med Ap, Sp og SV, medan Vedum har sagt at han helst vil ha ei regjering med Ap og Sp.

  Støre sa tysdag ettermiddag at han reknar med at dei reelle regjeringsforhandlingane kanskje kan starte mot slutten av veka.

Programleder Elin Fossum.
Valgsendingen fra Innlandet fortsetter.