Hopp til innhold

Gjorde et av Norges største narkobeslag hittil i år i Hamar fengsel

I helga gjorde ansatte i Hamar fengsel det største narkotikabeslaget noensinne der. Dette er en av de største narkobeslagene som er gjort i et norsk fengsel så langt i år.

Narkobeslag Hamar fengsel

Narkobeslag Hamar fengsel

I fengslene skal det ikke være tilgang på narkotika, men i helga fant ansatte både amfetamin og marihuana i Hamar fengsel. Et beslag som er av de største som er gjort i et norsk fengsel.

– Totalt ble det funnet cirka 90 tabletter, 8,5 gram amfetamin og noe tilsvarende med marihuana. Det ble også funnet sprøyter som er ferdig til bruk med amfetamin i, sier fengselsinspektør i Hamar fengsel, Pål Diesen til NRK.

Økning i antall beslag

Pål Diesen

Fengselsinspektør i Hamar fengsel, Pål Diesen.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Det har vært en økning i antall narkotikabeslag i fengslene i Norge de siste årene.

Tall fra 2011 fra Kriminalomsorgen viser at det i 2010 var 773 beslag, mens i 2011 økte det til 960 beslag. I 2012 hadde tallet økt til 1202, viser tall fra Kriminalomsorgen. Det er en økning på 55 prosent på to år.

I løpet av de fire sommermånedene i år beslagla Oslo fengsel 27 pakker med narkotika, som var kastet inn i luftegården.

Smuglet inn narkotikaen i baken

Funnet i Hamar fengsel i helga ble gjort etter at de oppdaget en innsatt som var ruset. Alle prosedyrer var fulgt på forhånd, men likevel ble ikke beslaget oppdaget.

– Narkotikaen er fraktet i kinderegg. Vi har mistanke om en innsatt som har vært på permisjon. Han ble kroppsvisitert, han ble tatt knebøy med som vi gjør, likevel klarte han å holde det inne i kroppens hulrom.

Nå vil inspektøren forsikre seg om at fengselet er tomt for stoff. Og narkohunden Link har blant annet gjennomsøkt fengselet for narkotika etter at beslaget ble gjort, men har foreløpig bare markert på lukt etter marihuana.

Det har også blitt gjennomført razzia på utvalgte celler.

(Saken fortsetter under bildet.)

Hamar fengsel, razzia

Narkohunden Link og hundefører Pär Lie leter etter narkotika i Hamar fengsel.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

– Mange beslag

Hundefører Pär Lie synes det er mye narkotika i fengselet i Hamar.

– Jeg synes vi har ganske mange beslag til å være et fengsel. Vanlige folk tenker at det ikke skal være stoff i fengsel, men vi finner en del, sier Lie til NRK.

Razziaen viser at fengselet nå et tomt for stoff. Men det skulle det også vært på lørdag.

– Det er stusslig at de klarer å smugle narkotika inn. De ødelegger for så mange, sier fengselsinspektør Diesen.