Stort narkobeslag i Elverum

Nærmere 900 gram med amfetamin, og godt over en halv kilo med hasj ble funnet i en bil i Elverum 14. juni. Politiet anslår at beslaget har en gateverdi på rundt en halv million kroner.

Politiet fant narkotikaen i en bil parkert i Elverum.

En 51 år gammel mann ble pågrepet og siktet for forholdet.

Helge Eidsvaag

Helge Eidsvaag, politiadvokat i Elverum.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

– Mannen har erkjent de faktiske forholdene. Personen er tidligere straffet for liknende saker, opplyser politiadvokat Helge Eidsvaag.

Snuste opp narko

Eidsvaag vil ikke si noen om bakgrunnen for at politiet aksjonerte mot bilen, men han forteller at politiet fikk bistand av en narkotikahund.

– Hunden fant hovedbeslaget, sier Eidsvaag.

Politiet har foreløpig ingen kjennskap til hvor narkotikaen stammer fra.

– Stoffet er inne til analyser hos Kripos. Vi avventer svar på analysene, som vi håper gir oss ytterligere spor i saken. Saken er snart ferdig etterforsket, sier Eidsvaag.

Stort lokalt marked

Beslaget er stort både i Elverum og i Hedmarks sammenheng. Det sier noe om narkotikaomsetningen i Elverum, mener politiadvokaten.

– Dette var trolig beregnet på det lokale markedet. Det tilsier at det må være brukere av et visst omfang i vårt lokalmiljø. Politiet vil gjøre det de makter for å forhindre at disse stoffene kommer ut, spesielt blant ungdom og ødelegger livene deres. Etterforskningen i denne saken tyder på at det er et brukermiljø i Elverum, og at det har et altfor stort omfang, sier Eidsvaag.

Beslagsstatistikk fra Tollvesenet viser betydelig økning av innførsel av blant annet amfetamin og hasj til Norge det første halvåret i år.

Dropp vinglasset

Politiadvokaten råder foreldre til å holde seg kjørbare når ungdommen er ute på festligheter.

– Veldig ofte er det slik at ungdom er på galt sted, til gal tid. Vår oppfordring til foreldre er å ha et tryggest mulig miljø, og sørg for å kunne hente ungdommen når de ber om det. Min erfaring er at ungdom vil bort fra situasjoner hvor de føler press fra miljøer hvor det brukes stoff, og da må den voksne være kjørbar, sier Eidsvaag.

En klar oppfordring fra politiadvokaten er at foreldre og voksne står over vinglasset når ungdommen er ute på festligheter.

– Jeg tror det gir stor trygghet for ungdommen, hvis de vet at de kan bli hentet, sier Eidsvaag.