Storhamar knuste lillebror Kongsvinger 14-2

Nyopprykkede Kongsvinger ble ikke vist noen nåde da de kom til Hamars hockeystorstue. De ble sendt «hematt med slakt» og med 2-14 i bagasjen.

Christian Larrivée scoret tre ganger mot VIF

Christian Larrivée og resten av Storhamars ishockeydrager satte inn hele 14 mål mot lillebror Kongsvinger tirsdag kveld.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tirsdag kveld var det klart for ekte Hedmarks-derby i ishockey – og nyopprykkede tabelljumbo Kongsvinger skulle igjen prøve å yppe seg mot storebror Storhamar. Men det ble tidlig klart at dette ikke var dagen hvor lillebror kunne slå nedenfra.

Allerede etter første periode måtte Kongsvinger-spillerne gå inn i garderoben mens de så småstygge 0-4 på tavla, og enda styggere skulle sifrene bli etter hvert som kampen skred fram.

Etter ytterligere 20 minutters effektiv spilletid hadde Kongsvinger i det minste fått puttet pucken i nota to ganger, men Storhamar satte inn ytterligere fem scoringer i det samme tidsrommet. 9-2 altså etter andre periode.

Eirik Skadsdammen

Eirik Skadsdammen sier at vertene fra Storhamar var spente på forhånd hvor de var formmesssig, men at det fort ble lett match da målene rant inn.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Og som om ikke det var nok, ble ytterligere fem pucker hamret inn bak Kongsvingers målvakt i siste periode, og ishockeybataljen endte 14-2 til hjemmelaget.

Var spente på forhånd

Mannen som startet målorgien var Eirik Skadsdammen hos Storhamar. Og selv om det med fasit i hånd er lett å være eplekjekk, var det på ingen måte en innkassert seier på forhånd, sier den doble målscoreren.

– Før kampen var vi spente på hvordan vi lå an, det var lenge siden forrige kamp. Vi vet at Kongsvinger er et lag vi skal slå, men har man ikke hodet på rett plass, så får man ikke resultater. Men heldigvis hadde vi det i dag.

– Er det litt dårlig gjort å sende "lillebror" hjem med et 2-14 tap?

– Hehe, nei, det er ikke sånn man tenker i kampens hete. Vi ønsker å score så mange mål som mulig når vi er utpå der. Når vi får noen kjappe mål så kjører vi vel rett og slett over dem. De får analysere kampen i etterkant selv, og se hva de kunne gjort bedre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kongsvinger ishockey

Det ble på ingen måte Kongsvingers kveld på isen. De holdt stand i åtte minutter, men i de neste 52 raste det inn fjorten baklengsmål.

Foto: Dan Gaute Korsvold

– Det handler om selvtillit

En av de tapre taperne, Kim André Fremming, innrømmer gladelig at han ikke hadde sitt livs morsomste dag på isen. Og han er enig med Skadsdammen i at hodet under ishockeyhjelmen er viktigst, og at det ikke var helt på plass hos gjestene fra Kongsvinger.

– Det er klart dette ikke er noe gøy. Men Storhamar er et mye bedre lag. Og vi har veldig mye å jobbe med, på det sportslige og det rent mentale, sier Fremming.

Og legger til:

– I den situasjonen vi har vært, så handler det veldig mye om selvtillit.

Klare for å reise kjerringa

Fremming påpeker imidlertid at gruppa er mer enn klare for å reise seg.

– Vi får ikke gjort så mye med det som har skjedd i dag, vi må se fremover, og ikke ta med oss altfor mye fra denne kampen. Vi må mobilisere og snu dette her. Og alle er klare for å begynne på den snuoperasjonen.

Anbefalt låt på veien hjem for iskrigerne fra skogene: Du ska få en dag i mårå.