Store forsinkelser og stans i togtrafikken

Signalfeil, sprengningsuhell, fare for solslyng og problemer med strømforsyning på flere strekninger skaper kaos i togtrafikken.

Togkaos

KAOS I TOGTRAFIKKEN: Togpassasjerer over hele landet må regne med forsinkelser. Det jobbes med å sette opp buss for tog på de strekningene hvor det er full stans i togtrafikken.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Problemer på de aller fleste jernbanestrekningene har ført til kaos i togtrafikken over store deler av landet.

Passasjerer må regne med store forsinkelser. NSB jobber nå på spreng for å sette opp buss for tog på strekningene hvor det er full stans i togtrafikken.

Signalfeil på Oslo S

Problemer med signalanlegget på Oslo S førte til at Oslo S ble delvis stengt for togtrafikk i ettermiddag. Dette skapte full stans i togtrafikken mellom Oslo S, Bryn, Grefsen og Romeriksporten.

Jernbaneverket jobber med å søke etter feilen på signalanlegget.

Like før klokken tre i ettermiddag ble det åpnet for togtrafikk fra Oslo S mot Bryn og Lillestrøm, men passasjerer må regne med noen forsinkelser utover ettermiddagen.

All togtrafikk mellom Oslo S og Grefsen er fremdeles stengt på grunn av signalfeil. Strekningen vil forbli stengt resten av døgnet.

– Vi henviser alle passasjerer på strekningen til andre transportmidler, sier presseansvarlig i NSB, Erik Lødding.

Kaos i togtafikken

STORE FORSINKELSER: Sprengingsuhellet mellom Eidsvoll og Tangen fører til store forsinkelser.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Sprengingsuhell stanset togtrafikken

Et sprengningsuhell har ført til full stans i togtrafikken mellom Eidsvoll og Tangen. I forbindelse med utbyggingen av nye E6 ved Mjøsa har skinnegangen på strekningen blitt sperret med stein.

Disse steinene må fjernes og skinnegangene må repareres før togtrafikken kommer i gang igjen. NSB jobber nå med å sette opp buss for tog på strekningen.

– Vi anbefaler våre kunder som skal reise med tog på strekningen om å møte opp på stasjonen som normalt, så vil de få informasjon her. Men man må dessverre regne med forsinkelser, sier Lødding.

Jernbaneverket melder at strekningen trolig vil kunne åpnes for togtrafikk klokken 20.00 i kveld.

Strømproblemer på flere strekninger

Problemer med strømforsyningen på flere strekninger har også ført til stans i togtrafikken på Bergensbanen, Sørlandsbanen, Kongsvingerbanen og Gjøvikbanen.

For passasjerer på Bergensbanen blir det satt inn buss for tog mellom Geilo og Ål. For passasjerene på Gjøvikbanen er det satt inn buss og taxi mellom Gjøvik og Jaren.

En kjøreledning har blitt revet ned på Sørlandsbanen mellom Kristiansand og Nelaug. Det settes opp buss for tog på strekningen og det jobbes med å reparere skadene. Jernbaneverket melder at dette vil ta noe tid.

Kongsvingerbanen er stengt mellom Lillestrøm og Kongsvinger på grunn av problemer med strømtilførselen like etter klokken 17.00 i ettermiddag. Lokaltogene snur på Årnes stasjon, og Jernbaneverket jobber med å finne feilen.

– Jernbaneverket jobber med å finne feilen, og passasjerene her må dessverre også regne med forsinkelser, opplyser Lødding.

Fare for solslyng reduserer hastigheten

Solslyng

FARE FOR SOLSLYNG: Rekordvarmen fører til at det er innført redusert hastighet på flere togstrekninger.

Foto: Jernbaneverket

Rekordhøye sommertemperaturer i store deler av landet øker faren for solslyng på flere togstrekninger.

Det gjør at togene på de aller fleste togstrekningene må kjøre med redusert hastighet fra tidlig ettermiddag og frem til temperaturen på skinnene synker fra titiden på kvelden

På Bergensbanen ble det innført saktekjøring mellom Trolldalen og Nesbyen fra klokka 14.00. i ettermiddag, som vil fortsette utover kvelden og vil føre til betydelige forsinkelser.

Det er også redusert hastighet på Nordlandsbanen mellom Starrgrasmyra-Snåsa og Lassemoen-Namsskogan utover kvelden på grunn av fare for solslyng. På Dovrebanen mellom Dombås og Eidsvoll er det også innført redusert hastighet.

På Vestfoldbanen er det også redusert hastighet mellom Larvik og Skien som fører til forsinkelser. Det samme gjelder på Rørosbanen mellom Røros og Støren og Meråkerbanen mellom Hell og Kopperå.

SAKEN OPPDATERES!