Stoppet storsmugler takket være blålys

På tirsdag fikk tollerne ta i bruk blålys på bilene sine, og allerede i går stoppet tollerne i Kongsvinger en storsmugler takket være blålys.

Sigaretter beslaglagt av tollerne i Kongsvinger

Tollerne i Kongsvinger stoppet en smuglerbil med bagasjen full av sigaretter og tobakk. – Uten blålys hadde vi ikke klart å stoppe ham, sier Morten Nystuen i Tollvesenet i Kongsvinger.

Foto: Tollvesenet

Tollerne har lenge ønsket å ha blålys på bilene sine. Slik at de kunne innhente smuglere som forsøker å stikke av.

Uten blålys må tollerne holde seg i fartsgrensa noe som gjør det vanskelig å innhente smuglere i stor fart.

– Tok bilen raskt igjen med blålys

Under en kontroll på E16 mellom Øiermoen og svenskegrensa i Magnor onsdag ettermiddag var blålysene til stor hjelp.

Tollvesenet tar i bruk blålys

Tollvesenet har tatt i bruk blålys på bilene sine.

Foto: Henrik Bjørnstad Skolt / NRK

Tollerne stoppet en bil som de mistenkte var en såkalt forbil. En bil som sjekker at kysten er klar for følgebilen som kommer etter med smuglervarene.

– Mens vi står der i høljregnet og alle er klissbløte så kommer det en bil susende forbi. Vi regnet med at dette var bilen med varene, så vi satte på blålysene og kjørte etter bilen. Vi tok den fort igjen, og i bilen fant vi en rumensk sjåfør med bagasjerommet fullt av tobakk og sigaretter, forteller kontorsjef ved Tollvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen.

Stor beslag

I bilen var det 105 000 sigaretter og 22 kilo tobakk. Noe som tilsvarer 418 000 kroner i unndratte avgifter.

– Dette er et ganske stort beslag. Vi hadde ikke klart å stoppe denne smugleren hadde det ikke vært for blålys. Vi hadde rett og slett ikke tatt han igjen, siden vi da må holde oss i fartsgrensa.

Nystuen konkluderer med at blålys er nyttig for tollerne.

– Blålys er nyttig for oss. Det ser vi allerede. Dette var det første store beslaget gjort med blålys, og det er vi fornøyd med.

Smuglerbil med sigaretter

En rumener kjørte den svensk registrerte stasjonsvognen som hadde stablet et stort lass med sigaretter og tobakk i bagasjerommet.

Foto: Tollvesenet