Rumensk sjåfør anmeldt etter villmannskjøring på E6

En rumensk vogntogsjåfør fikk førerkortet inndratt og er anmeldt for uforsvarlig kjøring på E6 nord for Mjøsbrua. Sjåføren kjørte et slovakiskregistrert vogntog som kjører for Bring i Norge.

Vogntog Bring

Dette vogntoget ble stoppet av politiet etter at flere bilister meldte fra om at sjåføren foretok flere uforsvarlige forbikjøringer på E6 nord for Mjøsbrua.

Foto: Christer Sev / NRK

Vogntoget ble stoppet på like ved Lillehammer i ettermiddag. Politiet rykket ut etter at flere bilister meldte fra om uforsvarlig kjøring.

– Flere bilister meldte fra om et vogntog som kjørte nordover på E6 fra Mjøsbrua som foretok flere uforsvarlige forbikjøringer slik at andre bilister måtte vike i trafikken, forklarer Per Solberg, operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt til NRK.

Politiet beslagla førerkortet til vogntogsjåføren på stedet og han vil bli anmeldt for uforsvarlig kjøring.

Føreren av vogntoget er rumensk, og han kjørte et vogntog som er registrert i Slovakia, men som kjører på oppdrag fra transportselskapet Bring.

Bring eies av Posten Norge, som er et av flere norske firma som har opprettet datterselskap i Slovakia, som igjen får sjåføroppdrag i Norden.

Solberg forteller at vogntoget vil bli stående på Lillehammer inntil firmaet kan anskaffe en annen sjåfør med gyldig førerkort.

-Ikke bra

Pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten Norge synes denne saken er svært uheldig.

– Dette er ikke bra verken for Bring eller Posten. Det skal rett og slett ikke skje, sier Ebeltoft-Skaugrud.

Bring eier et transportselskap i Slovakia. Dette selskapet bruker slovakiske og rumenske sjåfåfører. Ifølge Hilde Ebeltoft-Skaugrud har alle disse sjåførene gått kurs som skal gjøre dem skikket til å kjøre i Norge under alle slags forhold. Bring avventer nå resultatene av politiavhørene.