Kjersti Stenseng mister 3. plassen

Stine Renate Håheim er nominert til 3. plass på Oppland arbeiderpartis stortingsliste, foran fylkesleder Kjersti Stenseng.

Kjersti Stenseng ble i dag vraket under Oppland Aps nominasjonsmøte. Hun ble nominert til 4. plass på stortingslista bak Stine Renate Håheim.

Nominasjonsmøte Oppland Ap.

Stine Renate Håheim nomintert til 3. plass

Stine renate Håheim ble nominert til 3. plass på Oppland Ap's stortingsliste.

Foto: Bjørn opsahl / NRK

Nominasjonskomiteen la i dag frem sine endelige listeforslag på nominasjonsmøtet på Hafjell. Dette basert på innspill og forslag fra kommunepartiene i Oppland. Rigmor Aasrud og Tore Hagebakken tok som forventet de to første plassene.

Skuffet

Håheim, som før dagens møte var innstilt som nummer fire, fikk hele 68 stemmer mot Stensengs 53.

Kjersti Stenseng er nå altså nominert til 4. plass foran neste års stortingsvalg, og har med det ingen sikker plass på Stortinget om Arbeiderpartiet skulle få beholde makta neste år.

– Jeg sa jeg uavhengig av plassering, men jeg hadde lyst på, og en ambisjon om, 3.-plassen. Men jeg er uansett veldig takknemlig for den plassen jeg har fått, sier Stenseng til NRK.

Hun sier at det viktigste for henne nå er at Oppland Ap har gitt henne tillit til å stå på stortingslista som 4. kandidat, men legger ikke skjul på at hun er litt skuffet.

– Men nå er jeg innstilt på å drive valgkamp for et best mulig valg, sier Stenseng.

Fornøyd Håheim

Det var ungdommens vilje som seiret under dagens nominasjonsmøte. Stine Renate Håheim, 28 år og med hele Oppland AUF i ryggen, var naturligvis svært fornøyd etter dagens nominasjon.

– Dette tar jeg som en tillitserklæring på den jobben som jeg har gjort i partiet over lang tid, og jeg er ydmyk for den tilliten som er vist, sier Håheim til NRK.

Tross en blå bølge over det ganske land, er Håheim i god tro på at hun nå vil innta Stortinget fra og med neste høst.

– Nå skal vi samle oss og gå ut og kjempe valgkampen. I tillegg skal vi sørge for at Kjersti får plass, slik at det er fire på Stortinget fra Oppland Ap, sier hun.

(Fortsetter under bildet)

Stenseng på 4. plass

Kjersti Stenseng på talerstolen like etter nominasjonen. – jeg er skuffet, men veldig motivert, sa hun. I bakgrunn, Stine Renate Håheim fra Valdres, som ble nominert til 3. plass på bekostning av Stenseng.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Hadde støtte

Det skal være stor enighet blant kommunepartiene om de to første plassene. Alle partiene skal uten unntak ha støttet Rigmor Aasrud og Tore Hagebakken som de to første kandidatene. Nominasjonskomiteen hadde derfor innstilt dem til de to første plassene, og de to ble også nominert uten motforslag, og stemmeavgivning var derfor ikke nødvendig.

Et stort flertall av kommunene støttet fylkesleder Kjersti Stenseng som nummer tre. Men hun fikk kamp fra Stine Renate Håheim som av mange kommunepartier var foreslått til 4. plassen.