Steinar Hovi er død

Grunnleggjaren av Beitostølen Resort Steinar Hovi er død, 73 år gammal.

Steinar Hovi
Foto: Haakon D. Blaauw / NRK

Steinar Hovi er hovudmannen bak turisteventyret på Beitostølen i Øystre Slidre, og har av mange fått kallenamnet "Kongen av Beitostølen".

Han vart fødd på ein gard i Rogne i Øystre Slidre i 1939, og var i ein periode skilærar i Skottland og Austerrike. Han tok med seg ideane heim til Valdres, spikra opp eit skilt det stod skiskule på, og stilte seg der og venta på turistane.

Han utvikla stadig drifta, og satsa vidare på sportsbutikk, hotell og leiligheiter, og dette vart starten på det som i dag er kjent som Beitostølen Resort AS.

Beitostølen Resort AS har i dag over 1800 sengeplasser, og er ein av dei mest populære heilårsdestinasjonene i Noreg.

Steinar Hovi stod tidlegare i haust fram i Oppland Arbeiderblad og fortalde om sin kreftsjukdom. Han døde i går ettermiddag, 73 år gammal .

Fylkesordfører i Oppland Gro Lundby, har gitt denne kommentaren i forbindelse med Steinar Hovi bortgang:

-Jeg mottok nyheten om Steinar Hovis død med sorg. Det er uvirkelig at en så vital og engasjert mann ikke er lenger. Steinar Hovi hadde et navn langt ut over Valdres og Oppland sine grenser. Han var den som alltid hadde ideer og som raste mot byråkrati som han mente hindret dem. Han var utålmodig og ungdommelig stolt og kry når han fikk til noe som satte spor.

- Og Steinar Hovi har satt spor. Ved å tørre å ta sjanser og risiko, ved å gi arbeidsplasser og kapital tilbake til lokalsamfunnet var han en patriot, men også en som viste at pågangsmot virker - også i ei fjellbygd. En ekte grunder, en ekte askeladd som sakte men sikkert bygde opp en hel destinasjon.

- Vi vil minnes Steinar Hovi som reiselivsgrunderen, som lokalpatrioten, den med realkompetanse som gikk de fleste andre en høy gang. Derfor lyktes han. Men mest av alt lyktes han fordi han hadde usvikelig tro på vertskapsrollen. Den som fikk hver gjest til å føle seg helt spesiell. Derfor er det svært mange som vil minnes Steinar Hovi og som vil savne hans blide ansikt, sterke engasjement og gode historier.