Erna Solberg og Siv Jensen
Foto: NRK

Statsbudsjettet Hedmark og Oppland

Oppsummert

Torsdag blir statsbudsjettet for 2018 lagt fram. Se hvordan det påvirker Hedmark og Oppland.

 • Ingen ferdigstillelse av E6

  Ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad, er skuffet over at det ikke er bevilget penger til ferdigstillelse av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Strekningen Frya-Sjoa ble åpnet i fjor, det gjenstår to utbyggingsetapper. Støstad mener regjeringa vender ryggen til Gudbrandsdalen.

 • Skuffet over rovdyrsatsing

  Hedmark Bondelag er skuffet over det de kaller manglende satsing på mer effektivt uttak av ulv, kompensasjon for rovviltskader og konfliktdemping. Leder Erling Aas-Eng sier de savner en konkret oppfølging av regjeringens lovnader om full kompensasjon for beitebrukere.

 • Fortsatt ingen timesavganger

  Flere FLIRT-tog skal settes inn på Gjøvikbanen. Det betyr at stasjonsområdene på Jaren og Gjøvik oppgraderes med større kapasitet og tilpassede plattformer. Ingenting i forslaget til statsbudsjett tyder på timesavganger i nærmeste fremtid, sier dgl leder for Gjøvikbanen, Erik Storhaug.

  Nytt tog er på plass på Gjøviklbanen og direktør Erik Storhaug gleder seg på vegne av publikum.
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
 • 5,1 milliarder i budsjett til Hæren

  Regjeringen foreslår et budsjett for Hæren på 5,1 milliarder kroner i 2018, en økning på om lag 15 millioner kroner sammenliknet med 2017. Regjeringen foreslår å satse på vedlikehold, reservedeler og beredskapslogistikk, herunder ammunisjonsbeholdninger. Det legges til rette for å dekke et identifisert, men inntil 2017 ikke-finansiert vedlikeholdsbehov. Det legges til rette for å videreføre et høyt aktivitetsnivå i Hæren i 2018.

 • NRK-lisensen økes

  NRK-lisensen økes med 55 kroner neste år. Det er det samme kringkastingssjefen ba om. I forslaget til statsbudsjett foreslås det å sette kringkastingsavgiften til 2.975,84 kroner i året, mot 2867,70 kroner i inneværende år.