Hopp til innhold

Starter rovdyrskole

Skal kurere rovdyrangst hos skoleelever i Hedmark

Ulv.

Rovdyrundervisningen skal få skolebarna til å skille mellom eventyr og virkelighet.

Foto: Liv Engholm

Ungdomskoleelever midt i hjertet av villmarksfylket Hedmark skal nå få hjelp til å bli kvitt angsten for rovdyr.


Eventyr

Fylkesmannen i Hedmark har gått inn med 150 000 kroner i støtte til et undervisningsoppleggg som skal lære bort forskjellen på eventyr og virkelighet.
Det er Åmot-selskapet Turgleder DA som står bak, og daglig leder Liv Engholm sier undervisningen vil foregå både ute og inne.

- De første undervisningstimene skal være inne. Senere blir det feltundervisning der vi skal ha natursti og sporing av rovdyr, sier Engholm som håper dette skal dempe rovdyrfrykten hos elevene som har vokst opp med eventyret om Rødhette og ulven.

Liv Engholm

Liv Engholm skal kurere rovdyrangst hos ungdomsskoleelever.

Foto: Turgleder

Virkelighet

Etter jul begynner Liv Engholm rovdyr-undervisningen ved ungdomsskolene i de fire Hedmark-kommunene Åmot, Stor-Elvdal, Rendalen og Trysil.

- I Hedmark er det mange som er redde for ulven og ikke tør å gå utenfor døra. Dette vil vi gjøre noe med, sier Engholm som har gjort butikk av noe mange bare ser problemer med.

Nå skal hun forsøke å få elevene til å skille mellom eventyr og sagn og virkeligheten, skille mellom det følelsesmessige og det reelle. Det er ingen tvil om at mange er redd for ulven.

Liv Engholm har vært ute en vinternatt før. Les bare her.

Hva er din mening om rovdyrskolen?

Flere saker fra Innlandet