Ørsal Johansen sier ja til OL, Siv sier nei

Morten Ørsal Johansen går i mot eget parti, og mener Norge bør si ja til et nytt OL. Han har nyvalgt stortingsrepresentant for Hedmark Frp, Tor Andre Johnsen, med seg.

Ørsal Johansen og OL

Morten Ørsal Johansen kunne gjerne tenkt seg et nytt OL på Lillehammer.

Foto: NRK

Det er uenighet innad i Fremskrittspartiet om OL-saken. Både partileder Siv Jensen og idrettspolitisk talsmann, Øyvind Korsberg, går i mot en norsk OL-søknad.

Men både Morten Ørsal Johansen,stortingsrepresentant for Oppland, og nyslått stortingsrepresentant for Frp i Hedmark, Tor Andre Johnsen, mener begge at Norge bør søke om OL i 2022.

– Bra for Innlandet

– Et OL vil være bra for innlandet, mener Morten Ørsal Johansen.

– Et OL får ringvirkninger og vil gi oppmerksomhet rundt Norge, og vi ser at lekene i 1994 på Lillehammer gjorde sitt for både innlandet og resten av landet, sier han.

Han mener også at etterbruken av anleggene delvis har fungert godt.

Kollisjonskurs med eget parti

Dermed er Morten Ørsal Johansen fra Oppland på direkte kollisjonskurs med sitt eget parti. Partileder Siv Jensen har sagt at Frp er i mot et OL, og hun stemte selv nei under folkeavstemningen om en slik søknad i Oslo.

Også partiets idrettspolitiske talsmann Øyvind Korsberg er sterkt i mot et Oslo-OL, først og fremst av økonomiske grunner.

Morten Ørsal Johansen er uenig både med Korsberg og sin egen partileder.

– Ja, det er slik det er, vi har kanskje litt forskjellige meninger om et eventuelt OL. Men det er helt legalt å ikke være enige om alt, sier Ørsal Johansen.