Sorg på Solgården i Spania

De to Lunner-kvinnene som omkom i en trafikkulykke i Benidorm i Spania lørdag, oppholdt seg på Solgården Ferie- og helsesenter. – Her er vi alle sterkt berørt, sier direktøren ved senteret.

Solgården
Foto: Solgården

Kvinnene var for andre gang på ferie sammen på Solgården, som ligger på Costa Blanca mellom Alicante og Benidorm. Ferie og helsesenteret er et populært feriested for norske pensjonister.

– Nå er vi opptatt av å ta vare på våre gjester. Vi har vært sammen med dem i nesten to uker nå, og dette er en stor tragedie for oss, sier Pablo Sbertoli, direktør ved Solgården.

Ikke ukjente med døden

– Samtidig er gjestene våre rolige. De fleste er eldre mennesker og de er ikke ukjente med døden, sier han.

De to kvinnene er Astrid Eriksen og Marte Eriksen. Begge var i 80-årene og er svigerinner.

Det opplyser operasjonsleder Pål Erik Teigen ved Vestoppland politidistrikt til NRK Hedmark og Oppland.

Gikk på motorvegen

De to skal ha gått langs motorveien AP-7 nord for Alicante da ulykken skjedde. Det er uklart hvordan de havnet der.

– De var ute på tur, og har på en eller annen måte klart å komme seg ut på motorveien uten å merke at det var en farlig vei, sier Sbertoli.

Politiet undersøker nå hvorfor de to befant seg på motorveien til fots, noe som er forbudt. Ulykken inntraff klokken 9.40 lørdag morgen.

Bistand til pårørende

– Pårørende får konsulær bistand fra konsulatet i Benidorm og ambassaden i Madrid, opplyste pressevakt i UD Svein Michelsen til NRK lørdag kveld.

Direktøren er glad for støtten de har fått.

– Alle har vist mye solidaritet og hjulpet hverandre. Vi har fått god støtte av de ansatte i Sjømannskirken og helseteamet på Solgården, sier Sbertoli.

Minnegudstjeneste

Lørdag kveld holdt Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa en minnegudstjeneste for beboerne. Omtrent 100 personer, i hovedsak norske turister, deltok.

Laster kart, vennligst vent...

Flere saker fra Innlandet