Hopp til innhold

Hanne Krogh hyller Sondre fra Øyer

– Skjønne Sondre. Jeg digger deg, sa en opprømt Hanne Krogh, etter å ha hørt Sondres versjon av "La det swinge" under lørdagens Stjernekamp.

Sondre Nystrøm under MGP-episode Stjernekamp

Stjerneskudd: Artisten Sondrey, eller Sondre Mulongo Nystrøm, fra Øyer ble oppdaget da han var med i musikktalentkonkurransen "The Stream" på TV2. Nå imponerer han i årets sesong av NRKs Stjernekamp.

Foto: Julie Marie Naglestad / NRK

Lørdag kveld var det duket for andre episode av Stjernekamp på NRK. Denne gangen var temaet Melodi Grand Prix, og kvelden var preget av show, glitter og synkrone dansetrinn.

En av dem som virkelig imponerte dommerne, var gudbranddsdølen Sondre Mulongo Nystrøm. Eller Sondrey da, som han gjerne blir kalt.

– Supervanskelig

Sondrey fremførte «La det swinge», låta som tok Bobbysocks til Norges aller første seier i Melodi Grand Prix i 1985. Etter å ha hatt Hanne Krogh som mentor var han godt skodd for å fremføre klassikeren, en oppgave Krogh selv omtalte som utfordrende.

– Det du har gjort nå, det er faktisk supervanskelig. Jeg er supersmigret over at du valgte å synge La det swinge. Du får en 12'er fra meg, 12 fra Bettan, og 12 fra Rolf Løvland!

Les anmeldelse av alle låtene i MGP-utgaven av Stjernekamp

Håpet på revansje

Også MGP-veteranens dommerkollega, Mona B. Riise, lot seg rive med av showet til Øyer-gutten.

– Du nailer på sjanger, gir full energi. Du får dette til å bli en fest, og du bruker anledningen til å hylle Grand Prix, lød dommen fra Riise.

Sondre Mulongo Nystrøm - «La det swinge»

REVANSJE: Sondrey, som var blant de med færrest poeng i forrige episode av Stjernekamp, imponerte stort i lørdagens MGP-utgave.

Foto: NRK

Sondre var enig i at temaet passet han godt. Forrige uke var han derimot ikke like konfortabel med sjangeren.

– Jeg gjorde det beste jeg kunne, men stemmen min passer ikke så godt til Stadionrock, som var sjangeren, sier Sondrey.

Stjernekamp 2019

STADIONROCK: Deltakerne smiler under Stjernekamp-premieren forrige lørdag. Da var temaet Stadionrock, en sjanger som ble utfordrende for Sondrey.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Det ble dermed en skuffende Stjernekamp-debut for artisten, som havnet blant te tre med færrest poeng. Det gjorde at han hadde ekstra nerver før gårdsdagens opptreden.

– Det hang litt igjen i meg at jeg fikk så blanda meninger sist. Men rett før jeg skulle på i går tenkte jeg at jeg bare måtte riste det av meg og vise hva jeg er god for, sier han.

Sterke bånd til hjembygda

Sondreys karriere begynte for fullt i 2016 da han var med på musikktalentkonkurransen The Stream på TV2. For en bygdegutt fra Øyer var det uvant å være i rampelyset.

– Det kom som et stort sjokk på meg den gangen.

Sondrey og tvillingsøster etter Stjernekamp-sending

HEIAGJENG: Sondreys tvillingsøster Silje er en av mange døler som heier på ham i årets Stjernekamp.

Foto: Privat

Nå kjennes tilværelsen mer trygg for gudbrandsdølen, og han sier at oppmerksomheten gjør at han blant annet føler seg mer knyttet til hjemplassen sin.

– Jeg merker at bygda heier på meg. Det er et sterkt samhold som blir aktivert når det kommer en døl på TV, ler Sondrey.