Solslyng på Dovrebanen: – Folk og bagasje falt ut i midtgangen

To av vognene på ettermiddagstoget mellom Oslo og Trondheim fikk sleng og ristet kraftig på grunn av solslyng like sør for Vinstra. Ingen passasjerer ble alvorlig skadet.

Solslyng på Dovrebanen

NSB bekrefter at de har hatt et uhell på grunn av solslyng på jernbanelinja. Det har skjedd litt sør for Vinstra i Gudbrandsdalen.

Passasjer Ragnar Møller satt i den bakerste vogna og forteller at folk ble redde.

– Vi trodde det var en avsporing. Det var så kraftig at bagasje datt ned fra hyllene og folk datt ut i midtgangen, sier Møller.

Han forteller at noen slo seg, men at ingen ble alvorlig skadet såvidt han vet. Det han reagerer mest på er at toget kjørte videre i samme fart, og at de ikke fikk noen informasjon om hva som hadde skjedd.

– Toget fortsatt bare videre i samme hastighet, uten noen nedbremsing. Vi fikk dårlig informasjon om hva som hadde skjedd, før en konduktør etter 15-20 minutter gikk gjennom vogna og sa at det hadde vært solslyng, forteller Ragnar Møller.

Skade på bufferen mellom vognene

Først en halvtime etter hendelsen ble toget stoppet og kontrollert, forteller Møller.

– Da viste det seg at vi hadde kjørt i en defekt vogn i en halvtime, en vogn som nå er koblet fra, sier han.

Kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby bekrefter at vognene fikk skader.

– Det ble urolig gange på de to bakerste vognene på grunn av solslyng og den ene bufferen som holder vognene samme ble ødelagt, sier Lundeby til NRK.

Lundeby sier toget kjørte videre for å stoppe på et egnet sted der man kunne skifte om på vognrekkefølgen. Hvorfor passasjerene ikke fikk noen informasjon i mellomtiden, kan han ikke svare på nå.

– Men det er klart at det nok kan ha blitt opplevd som ubehagelig, spesielt i den bakerste vogna, og jeg skjønner godt at man blir urolig når man ikke vet hva som skjer, sier Lundeby.

1 time og 42 minutter forsinket

Den bakerste vogna er nå koblet fra og toget kjørte videre mot Trondheim i 19.30-tiden.

Mens NRK snakket med Ragnar Møller ble passasjerene informert via høyttaleranlegget om at toget nå var sjekket og funnet i orden, og at de derfor kunne fortsette turen mot Trondheim, en time og 42 minutter forsinket.

Flere saker fra Innlandet