Little Steven er klar for Lilyhammer i Lillehammer igjen

Da er det endelig bekreftet at sesong 2 av Lilyhammer skal spilles inn i Lillehammer og Oslo. Dermed kommer Steven Van Zandt til byen i januar.

Steven van Zandt i Lilyhammer

Steven Van Zandt, bedre kjent som Little Steven, kommer til Lillehammer på nyåret for å spille Frank Tagliano i andre sesong av Lilyhammer.

Foto: RUBICON

Produsent Lasse Hallberg i Rubicon TV sier til aftenposten.no at Lillehammer er viktig for innspilling av serien.

– Kommer ikke utenom Lillehammer

– Mye av studioopptakene vil av logistiske hensyn skje i Oslo, men når det gjelder eksteriørfilming blir det selvsagt helt umulig å komme utenom Lillehammer. Det er jo en stor del av sjelen ved serien.

Tv-serien om det tidligere medlemmet av New York-mafiaen Frank Tagliano, spilt av Steven Van Zandt, Little Steven. Kjent som gitaristen til Bruce Springsteen og fra tv-serien Sopranos.

I Lilyhammer må Tagliano flytte til Lillehammer etter å ha vitnet mot sin tidligere sjef. Serien ble svært populær og er solgt til over 100 land, via blant annet Netflix.

Little Steven tilbake i byen

Det var en stund usikkert om Van Zandt kunne delta i innspillingen, siden han for tiden er på turné med Springsteen. Men nå er det klart at Van Zandt kommer til Lillehammer og Oslo for å være med på innspillingen av andre sesong.

– Han har bekreftet at han blir med på innspillingen av Lilyhammer fra tidlig i januar til ut mars. Vi er nå i sluttfasen med forberedelsene, sier Hallberg til aftenposten.no.

Og forteller at han reiser til Lillehammer på torsdag for å se på innspillingssteder. Ifølge Hallberg vil oppfølgeren på åtte episoder være ferdig produsert til neste høst.

Sendes først på NRK

NRK lover å sende serien først i verden.

– Vi holder på å undertegne kontraktene nå. Sendestart er ikke låst. Alt er avhengig av når på høsten serien kan være ferdig fra produsenten. Får vi den i tide, blir den vist i andre halvdel av 2013, sier NRKs eksternsjef, Petter Wallace til aftenposten.no.