Hopp til innhold

Snart ferdig med etterforskningen av drap i Eidskog

Politiet mer eller mindre ferdig med etterforskningen i saken der en mann er siktet for å ha drept enn annen mann i Eidskog. Den siktede ble i går varetektsfengslet i fire nye uker.

Politiet i Hedmark får nå hjelp av Kripos i etterforskningen.

KRIPOS: Politiet i Hedmark fikk hjelp av Kripos i etterforskningen, som snart er ferdig.

Foto: Odd Ragnar Lund

Mannen i 30-årene er siktet for forsettlig drap etter at en bekjent av ham ble funnet død utenfor sin bolig på Tobøl i Eidskog i slutten av juli.

Den siktede innrømmer at han påførte mannen skader som han døde av, men nekter for drap.

Snart ferdig

Politiet er sikre på at de har rett mann, og anser saken som oppklart og er snart ferdig med etterforskningen.

– Etterforskningen er mer eller mindre sluttført lokalt, og vi venter nå på svar fra Folkehelseinstituttet og Den rettsmedisinske kommisjon. Så raskt vi får de svarene regner vi etterforskningen som sluttført og sender den videre til Statsadvokatene i Hedmark og Oppland, sier politiadvokat i Kongsvinger, Bjørn Erik Pettersen.

Bjørn Erik Pettersen

SNART FERDIG: – Drapssaken er snart ferdig etterforsket, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen.

Foto: Ann Kristin Mo / NRK

Den siktede har sittet i varetekt siden han ble pågrepet, og mandag den 1. desember ble han varetektsfengslet i fire nye uker.

– Han holdes i varetekt fram til 29. desember. Vi ønsker at han skal holdes fengslet er fordi det kan virke støtende for folk flest om denne mannen skal gå fritt omkring i byens gater.

Innrømmer vold, men nekter for drap

Det var i slutten av juli i fjor at en mann ble funnet død utenfor en bolig på Tobøl i Eidskog. Politiet anså dødsfallet som mistenkelig, og obduksjonsrapporten viste at mannen var påført skader som han døde av.

En bekjent av den døde ble pågrepet, og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Siktelsen ble etter hvert endret til forsettlig drap, og det ble klart at mannen døde av stump vold.

I slutten av august innrømmet den siktede at han hadde påført mannen slike skader at han døde, men han nekter for drap.