Smuglet flytende amfetamin i juicekartong

En mann fra Polen risikerer flere års fengsel etter at tollere fra Kongsvinger fant narkotika gjemt i en juicekartong i bilen mannen kjørte.

Smuglet flytende amfetamin i juicekartong

GJEMT I KARTONG: I en av juicekartongene som sto i bilen fant tollerne flytende amfetamin. Det tilsvarer fire kilo amfetamin i ferdigvare, ifølge politiet.

Foto: Tolletaten

Mannen fra Polen, i slutten av 20-årene, ble stoppet i en tollkontroll på riksvei 2 i Eidskog ved 15.15-tida den 26. januar.

Tollerne vinket ham inn, og begynte å fatte mistanke om at alt ikke var som det skulle da de begynte å snakke med ham.

– Det var dyktige tollbetjenter på jobb og de stilte de rette spørsmålene, og fikk etter hvert at her kan det være noe, sier seksjonsleder i Tolletaten i Kongsvinger, Morten Nystuen.

Noe rart med forseglinga

Tollerne bestemte seg for å undersøke bilen til mannen, og fant seks juicekartonger og oppdaget at det var noe spesielt med den ene kartongen.

– Vi skannet den og så at det var noe som ikke stemte med forseglinga på kartongen. Vi testet innholdet og det slo ut på flytende amfetamin, sier Nystuen.

Morten Nystuen, Bjørn Erik Pettersen

ROS: Politiadvokat Bjørn Erik Pettersen (t.h.) roser tolletaten og seksjonsleder Morten Nystuen jobben de gjorde da narkotikaen ble funnet.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Juicekartongene var ikke forsøkt gjemt, sjøl om tollerne fant et hulrom i bilen så lå ikke kartongene der.

– Det var nok meninga at vi skulle tro at det var juice, men årvåkne tjenestemenn fattet mistanke og fant det som var i kartongen. Det er første gang vi er borti flytende amfetamin.

Mannen ble pågrepet av politiet og har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet. Politiet vil at han skal sitte fengslet fram til rettssaken som trolig kommer opp i løpet av sommeren eller høsten.

Fengsel i inntil 15 år

Han er siktet for innførsel av betydelig mengde narkotika med en strafferamme på fengsel i inntil 15 år.

– Beslaget tilsvarer omtrent i ferdigvare fire kilo amfetamin. Det er ikke ofte vi kommer over et så stort partiet med amfetamin, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Bjørn Erik Pettersen.

Mannen er avhørt og ifølge politiet erkjenner han delvis straffskyld, og innrømmer at han visste at han hadde narkotika i lasten.

Pettersen roser tolletaten som oppdaget hva som befant seg i juicekartongen.

– Politiet fikk saken servert på et sølvfat etter et veldig godt arbeid av tolletaten.

Mannens forsvarer Alexander Behrang Mardazad vil foreløpig ikke kommentere saken.

Flere saker fra Innlandet