Smitteutbrudd ved sykehuset i Hamar

Tre pasienter ved sykehuset i Hamar har testet positivt for covid-19. Nå stenger sykehuset en kirurgisk sengepost, og 60 ansatte settes i karantene.

Sykehuset i Hamar

SYKEHUSET I HAMAR: En kirurgisk sengepost ved sykehuset i Hamar har blitt midlertidig stengt etter at tre pasienter har testa positivt for covid-19.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Tilstanden til de tre pasientene som har fått påvist smitte skal være god. Ingen av dem hadde symptomer da de ble innlagt.

I tillegg til de 60 ansatte som nå er i karantene, er flere pasienter utskrevet til hjemmekarantene. Øvrige pasienter ved avdelingen er testet og isolert fram til de får svar på prøvene.

Øker kapasiteten ved laboratoriet

I ei pressemelding opplyser Sykehuset Innlandet at det er gjort tiltak for å øke kapasiteten ved laboratoriet gjennom helgen, slik at prøver skal kunne bli analysert fortløpende.

Alle pasienter som har vært på avdelingen de siste ukene vil bli informert og satt i karantene.

Direktør i medisin og helsefag i Sykehuset Innlandet, Ellen Henriette Pettersen

FORBEREDT: Direktør i medisin og helsefag i Sykehuset Innlandet, Ellen Henriette Pettersen, forteller at de har gjort gode forberedelser for å kunne håndtere situasjoner som dette.

Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

– Totalt dreier dette seg om i underkant av hundre pasienter. Det er liten risiko for at disse har vært direkte eksponert for smitte, men for sikkerhets skyld følger vi opp pasientene for å kartlegge mulig smittespredning, sier direktør i medisin og helsefag i Sykehuset Innlandet, Ellen Henriette Pettersen, i pressemeldingen.

På tross av karantenen for de 60 ansatte blir det mulig opprettholde ordinær drift ved hjelp av omdisponeringer lokalt ved Hamar sykehus, sier hun.

Hever beredskapsnivået

Som følge av smitteutbruddet har Sykehuset Innlandet hevet beredskapsnivået fra grønn til gul. Det er også iverksatt endringer i pasientflyten.

Innleggelse for enkelte pasientgrupper blir omdirigert til andre sykehus.

– Vi har gjort gode forberedelser for å kunne håndtere situasjoner der det blir påvist smittetilfeller i sykehus. I disse planene ligger blant annet endringer i pasientflyt, slik at pasientene legges inn ved ett av de andre sykehusene, sier Pettersen.

82 innlagt i Norge

Tall fra Helsedirektoratet viser at det nå er 82 personer som får behandling for covid-19 ved norske sykehus.

Det er 16 færre enn i går, og det er det laveste tallet siden 18. mars.

30 av dem som er innlagt får respiratorbehandling.

Til sammen har 210 personer dødd av koronaviruset i Norge.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 18.01.2022
76 106
Smittede siste 7 dager
238
Innlagte
1 383
Døde
4 301 660
Vaksinerte

Flere saker fra Innlandet