Smågutter innelåst i lekestue

Tobias (7) og Anders (6) satt innelåst i lekestua med en mobiltelefon som manglet kontantkort. Så kom de på at det er gratis å ringe politiet. 

Politiet ringte med en gang pappaen til Tobias, Ole Kristian Storvoll, som satt inne i huset intetanenede om dramatikken i lekestua ute i hagen.

Prøvde å slå ut døra

Det var søndag ettermiddag de to guttene lekte i lekestua ute hagen. Et defekt dørhåndtak på innsida av lekestua førte til at de to guttene ikke kom seg ut igjen. Det var ingen andre ute i hagen som kunne høre at de ropte etter hjelp. Siden det ikke er vindu i lekestua prøvde de to guttene å sparke ut døra. Da heller ikke det gikk begynte guttene å bli redde.

Begge hadde fått noen gamle mobiltelefoner som de lekte med. Men sjøl om den ene av de to var ladet var kontantkortet tomt. Så da nyttet det heller ikke å ringe inn i huset og be om hjelp.

Ville ikke forstyrre sjuke

6-åringen og 7-åringen visste at de kunne ringe gratis til sjukebil, brannbil og politi. Men de ville ikke ringe sjukebil i tilfelle de forstyrret noen som var sjuke, og de ville ikke ringe brannbil i tilfelle det oppsto brann noe sted. De fant ut at politiet var de som hadde best tid.

Så ringte de til operasjonssentralen ved Gjøvik politikammer og fortalte at de trengte hjelp. Politiet ringte til pappaen til Tobias som satt inne i huset og så på TV.

- Da politiet ringte trodde jeg guttene hadde funnet på røverstreker, kasta stein eller noe, forteller han. Da han fikk høre hva som var galt var han raskt ute og fikk låst ut de to snartenkte guttene som nok er glade for at pappa nå har skifta dør i lekestua.