Småfly styrtet

Et småfly har styrtet på Reinsvoll småflyplass i Vestre Toten. Tre personer satt i flyet og alle er i god behold.

Småfly styret på Reinsvoll

Ingen ble alvorlig skadd da småflyet av typen Cessna 172 styrtet.

Foto: Leif Arne Moasveen / NRK

Flyet styrtet 200 meter sør for rullebanen på småflyplassen. Tre personer satt i flyet, deriblant to militære som er på øvelse i området.

Alle er i god behold, forteller operasjonsleder i politiet i Vestoppland, Trond Skjøld.

Både pilioten og passasjerene kom seg ut av flyet og vekk fra stedet kort tid etter at de nådde bakken.

Flyet fikk problemer med oppdriften da det tok av fra flyplassen, og det er ikke kjent hva som er årsaken til flyet havarerte. Ifølge en pressemelding fra heimevernet er flyet av typen Cessna 172 og var innleid av militæret i samband med Øvelse Mjøsa 2008.

Flystyrt Reinsvoll i Toten

Flyet var innled av militæret.

Foto: Leif Arne Moasveen / NRK

Dramatisk

Personene som var med i flystyrten ble sendt til sykehus, den ene klagde over smerter i ryggen, mens de to andre skal være uskadd.

NRKs medarbeider Leif Arne Moasveen forteller at det er svært tørt i området, og redningsmannskapene er redd for at en skogbrann kan bli antent.

- Man er redd for at flybensinen kan ta fyr, og derfor er hele området rundt flyet skumlagt, forteller Moasveen.

- Usikkert hva som er årsaken

Skadestedsleder Jan Bergestuen har snakka med piloten i flyet, og forteller at de ble overrasket av dårlig vær like etter avgang.

- Det han sier er at det har kommet en kraftig regnbyge, som gjorde at han mistet kontrollen over flyet.

Bergestuen sier at flystyrten skjedde i svært ulendt terreng, og at de hadde problemer med å finne flyet med en gang. Han forteller at området rundt flyet nå er sperret av, og at de nå venter på at Flyhavarikommisjonen skal undersøke området.

- Det er for tidleg å si om det var uforsvarleg å ta av under slike forhold. Dette vil bli undersøkt og etterforska i ettertid, og da vil vi få vite hva som har skjedd, sier Bergestuen.

Han sier at det hele ble opplevd som dramatisk, og at de ombord i flyet har hatt flaks.

- At dette har gått bra kan vi bare takke for, og at det er så mye kratt i området har redda dem ombord, sier skadestedsleder Jan Bergestuen.