Hopp til innhold

Slik var flukten for den drapstiltalte

LILLEHAMMER (NRK): Da politiet banket på døra hjemme, forsto drapstiltalte Kim Andreas Kristiansen at han måtte rømme.

Kim Andreas Kristiansen
Foto: Politiet

Dagen etter drapet på stefaren og den påfølgende parteringen natt til torsdag 12. august i fjor, gikk Kim Andreas Kristiansen på jobb som vanlig. Han jobbet som dørselger for et firma som selger innbruddsalarmer.

I Sør-Gudbrandsdal tingrett i dag forklarte Kristiansen seg om det som skjedde i timene og dagene etter drapet.

I vår tidslinje kan du se hva som skjedde de elleve døgnene som gikk før pågripelsen:

Laster innhold, vennligst vent..

Ville fjerne flere bevis

Om kvelden kledde han seg i mørke klær og gikk til stedet der han la det parterte liket samme morgen. Målet var å fjerne og brenne flere bevis.

På veien møtte han flere politibiler. Han fikk sneket seg forbi politisperringene, men oppdager at liket er fjernet.

Da han kom hjem utpå natta, ble han først overrasket av et avisbud som tror Kristiansen er en innbruddstyv. Litt senere banket politiet på døra i huset der det omtrent et døgn tidligere var begått et brutalt drap. Kristiansen svarte at han ikke har sett noen innbruddstyv, og politiet reiste.

– Da tenkte jeg at jeg måtte komme meg unna, der og da hadde jeg ingen planer, men så for meg at jeg skulle til utlandet, forklarte den tiltalte i retten.

Bjarte Hansen

DREPT: Bjarte Hansen ble 58 år. Han var opprinnelig fra Bergen, og jobbet blant annet som nattevakt på et hotell. I august i fjor ble han brutalt drept.

Foto: Privat

Tok flyet til Amsterdam

Samme kveld satt han på flyet til Amsterdam i Nederland. På spørsmål fra aktor Iris Storås svarte han i retten at han valgte dette reisemålet fordi cannabis er lovlig i bruk i landet. I retten har han vært åpen om sitt høye forbruk av hasj.

Kristiansen forklarte at han trengte å samle tankene, ta en ferie, og at han ikke visste hvor lenge han ville leve på rømmen. Han kjøpte seg telt og sovepose og gikk i fem dager fra Amsterdam til Rotterdam til fots.

Etter flere dager i Rotterdam, hvor han bodde hos noen han møtte, valgte han å melde seg ved politiets hovedkvarter i byen.

– Jeg tok et valg etter noen dager, da jeg var klar for det. Jeg gikk og balanserte, jeg visste ikke hvordan det kom til å bli. Jeg begynte å tenke på familien min og vennen min som hadde hjulpet meg, forklarte han.

I retten i dag har Kim Andreas Kristiansen ellers fortalt et konfliktfylt forhold til stefaren. Han fortalte at han gikk i terapi for å takle sterk aggresjon.

Kart Øyerdrap 2

Flere saker fra Innlandet