Slik ser «nye Hamar» ut

Hamar har vært en stor byggeplass i flere år. Nå er det tid for å ta i bruk alt det nye og se seg rundt for å oppdage hvordan det egentlig ble til slutt.

Alt det nye begynner å ta form og Hamar ser ikke helt ut som før.

Siste nytt

Litt undrende til hva dette store, litt tomme området egentlig skal brukes til, tar folk det nye Stortorget i øyesyn. De rusler over, kikker bort på det nye kulturhuset som ruver ved siden av, sjekker om det har kommet vann i fontena, før de kanskje rusler videre bortover nye Strandgata.

Der har kafeene og restaurantene flyttet ut på de brede fortauene og i parken på andre siden har parkvesenet sørget for fargerike blomsterbed.

Ny utsikt

For den som liker litt forandring er det morsomt å se seg rundt. Utsikten som var der før er kanskje borte. I andre retninger ser man mer enn før.

Fortsatt er det bygging og stengte gater noen steder, men i Hamar sentrum er mye på plass, og tatt i bruk av byens innbyggere.

Noe av det nye

Hamar kulturhus sto ferdig senhøsten 2013 og ble innviet med stort åpningsshow i mars 2014. I det nye kulturhuset er det også et splitter nytt bibliotek.

Stortorget er nettopp ferdigstilt. Det blir offisiell åpning i midten av september.

Oppgraderingen av Strandgata ble ferdig til sommeren 2013.

Det nye kjøpesenteret CC Stadion er fortsatt under bygging. Der blir det både kjøpesenter, leiligheter og kontorer.

Ankerskogen svømmehall ble ferdig rustet opp høsten 2013. Der har det blant annet blitt ny familieavdeling og ny velværeavdeling.

Børstad idrettspark (friidrettsanlegg og naturisbane for bandy og skøyter) skal stå ferdig i løpet av høsten.

Vestre torg er det bygget parkeringshus under bakken med 326 p-plasser. Det er åpnet. Over skal det bli parkanlegg og lekeplass. Det jobbes det fortsatt med.

Se bildene fra «nye Hamar» i bildegalleriet øverst i saken.

Se også flere bilder fra det nye biblioteket: