Hopp til innhold

Skjøt bare innertiere

Vebjørn Berg fra Stange skjøt bare innertiere i finalen og ble skytterkonge 2008.

Vebjørn Berg

Skytterkongen 2008 heter Vebjørn Berg

Foto: NRK

I egen klasse

Stangegutten, som skyter for Blaker i Akershus, var i en egen klasse da han ble skytterkonge i Førde lørdag. Mandag setter han seg på flyet til Beijing og OL, men kongepokalen blir igjen i Norge. Berg skjøt bare innertiere da det hele skulle avgjøres under landsskytterstevnet i Førde lørdag. Dermed endte han på 346 poeng totalt, det samme som to andre, men innertierne avgjorde.

Ekstremt bra

- Jeg er veldig fornøyd. Dette er helt ekstremt bra, sa den nybakte skytterkongen til NTB. Til tross for at han skyter lite med børsa han brukte i finalen, klarte han å holde nervene i sjakk. Jeg var ikke overbevist før start. Dette er helt overveldende. Det er helt utrolig. I skyttersporten omtales dette som det største, men for meg er kanskje OL større. Likevel klarer jeg ikke å unngå å være glad nå, sa han.

Skytterprinsen

Brekne Per Terje Sønsterud fra Tyristrand lå på skive en under lørdagens finale, med 247 poeng, men klarte bare 99 poeng i finalen. Dermed endte han på samme poengsum som Berg, men kom bak på færre innertiere. Odd Arne Brekne klarte også 346 poeng og ble skytterprins. Dette er utrolig morsomt. Det er fullt fortjent at Berg vinner. Han er Norges klart beste skytter for tiden, enkelt og greit. Så dette var veldig morsomt, sa landslagssjef Christian Holstad Lilleng til NTB. Men landslagssjefen er usikker på hvor mye seieren har å si for Bergs form fram mot OL i Beijing.

Stor forskjell

Skytingen der er helt annerledes, men man ser at han har det mentale på plass. Skyteforskjellen er stor fra stevnet i Førde til OL. Det er veldig likt, men samtidig er det sjelden noen vinner begge, sa landslagssjefen. Berg har den siste tiden konsentrert seg om OL i Beijing, og derfor har han ikke trent så altfor mye fram mot landsskytterstevnet. Jeg var jo litt uforberedt. Det er veldig artig å få med seg denne tittelen her. Mange deltar og har en sjanse. Når det blir meg som vinner er jeg veldig ydmyk over det, sa Berg.